Zeekraal zaden kopen
Een bijzonder knapperige, ziltige plant (succulent) als groente, met een lekkere smaak en veel toepassingen. Stevige vertakkende groene stengels, vol met mineralen. Erg lekker, net-even-anders, en super gezond! Zeekraal kun je op diverse manieren bereiden. Geblancheerd, gekookt, dan lijkt Zeekraal een beetje iop zeewier, of gewoon rauw, met een knapperige en zilte smaak. Heb je de Zeekraal gekweekt in zout water, dan krijg je een lekkere zoute bite. Lekker bij vlees, visgerechten of schaaldieren, en ook wordt Zeekraal veel gebruikt door vega's als visvervanger.
Europese Salicornia kweken
Zeekraal komt van nature voor in waterrijke gebieden met zout water, dus je kunt het beste deze situatie nabootsen voor een goede kweek. Maar ook kun je Zeekraal kweken met alleen zoet water, al is dat wel minder leuk en lekker van smaak. Voor het zaaien kun je beter wel zoet water gebruiken, dan kiemen de zaden beter. Je kunt de zaden binnenshuis zaaien, of buiten van maart tot en met juni. Internet staat vol met tips voor de kweek van Zeekraal, en ook het zakje geeft een zaai-instructie. Tijdens de kweek gewoon wat water geven met zout erin, om de zee na te bootsen. Je kunt Zeekraal oogsten in de zomermaanden, bij ongeveer 10 centimeter hoogte. Afsnijden vanaf 1 centimeter boven de hoofdstam.
Zeekraal is lastig om te kweken
Zeekraal is niet makkelijk om te kweken, maar wel een super leuk moestuin-avontuur. Lees je goed in, voor je begint met de kweek van Zeekraal om de kans op succes te vergroten. Europese Zeekraal staat ook bekend als Hanepoot, Zouterik, Krabbekruid, Kortarige Zeekraal of Zeegrappe (Glasswort).
De Latijnse naam van deze Europese Zeekraal is Salicornia europaea.
Een zakje zaad bevat ongeveer 2 gram aan zaad (paar duizend zaden).