Zeekool wortelstok kopen, Crambe Maritima | Moestuinland
Zeekool wortelstok, Crambe Maritima
Zeekool is voor Nederlandse begrippen redelijk nieuw. Het plantje komt vooral voor langs de kust en is zoutminnend.

Artikelnummer

Y129140

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á4,50
Prijs per 1 wortelstok
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Zeekool wortelstok kopen

Zeekool is een prachtig plantje dat veel langs de kust gevonden wordt. In Nederland enkel rond de Waddeneilanden, maar in Engeland eigenlijk langs heel de kust. Een bijzondere, meerjarige plant die op veel verschillende manieren te gebruiken is in de keuken. Leuk om in de moestuin te hebben dus! De Latijnse naam van dit soort Crambe maritima. 

Zeekool verbouwen in de moestuin

Een verpakking bestaat uit 1 wortelstok van de Zeekool. Je kunt deze wortel planten in het voorjaar, rond maart/april. Doe dit op ongeveer 15 centimeter diep. Na het poten van de Zeekool, met grond afdekken en water geven. De planten zijn meerjarig, en denk dus van te voren goed na over de standplaats. Kan zowel op zon, als schaduwrijke plaatsen geteeld worden. De planten kunnen wel 70 centimeter hoog worden en worden geoogst in de maanden mei en juni. Let wel op dat je niet meteen het 1e jaar oogst, net zoals bij Asperges, om voldoende kracht in de planten te laten.

Teelt tips voor Crambe maritima

Gaat de Zeekool schieten, dan kun je het beste een emmer over de planten plaatsen om de bladeren en de stengels op deze manier te laten bleken. Je kunt Zeekool rauw eten maar ook blancheren of roerbakken. De smaak lijkt op kool, vandaar ook de naam 'Zee-kool'. De stengels en stammen kun je eten. De bladeren zijn niet eetbaar. Zeekool maakt zijn opmars in de Nederlandse Moestuinland!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.