Wortel zaden kopen, Amsterdamse Bak 2 (Grootverpakking 25 gram) | Moestuinland
Wortel zaden, Amsterdamse Bak 2 (Grootverpakking)
Grootverpakking van de allervroegste Wortel soort: Amsterdamse Bak 2! Fijne zomerwortel die al vroeg te zaaien is, en te oogsten!

Artikelnummer

861034

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á5,99
Prijs per 25 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Grootverpakking vroege zomerwortel zaad kopen

Amsterdamse Bak 2 is de vroegste Zomerwortels die je kunt kweken. Deze mooie zomerwortel is lang, slank en heerlijk van smaak. Eigenlijk een perfect schoolvoorbeeld van de meeste ideale wortel, zowel in uiterlijk als in smaak. De Wortels die de Amsterdamse Bak 2 produceert zijn smaakvol en lekker sappig. Nu verkrijgbaar als grootverpakking met 25 gram aan Wortel zaad!

Amsterdamse Bak 2 Wortels telen

Je kunt de Amsterdamse Bak 2 Wortels dus al erg vroeg in het jaar zaaien. Eigenlijk kan dit al vanaf midden februari, mits het weer het toelaat. Je kunt de wortels blijven zaaien tot eind juni, en doorzaaien maakt het kweken van deze wortels helemaal leuk. Altijd verse wortels! Zaai het zaad op regels en met 20 centimeter tussen de regels. Jonge wortelplantjes uitdunnen na de opkomst. Doe je dit niet, of te weinig, dan kun je slechts dunne wortels oogsten die niet genoeg ruimte hebben gehad om te groeien. Oogsten van juli tot en met oktober. Ook in te vriezen. 

Wortels beschermen tegen wortelvlieg

Wortels hebben vaak last van de (larve van de) wortelvlieg. Om de plantjes hiertegen te beschermen kun je het beste werken met anti-insectengaas. Ook kun je natuurlijk bestrijding gebruiken, zoals het poten van uien en wortels naast elkaar. Verder is het belangrijk dat de grond voldoende vochtig is, zeker net na de opkomst. 

De grootverpakking wortelzaad in het kort:

  • Ras: Amsterdamse Bak 2;

  • Zaaien: februari-juni;

  • Oogsten: juli-oktober;

  • Inhoud: 25 gram (25 vierkante meter).


Latijnse naam: Daucus carota.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.