Wittekool zaden kopen, Texas F1 | Moestuinland
Wittekool zaden, Texas F1
Een bijzonder hybride ras Wittekool. Uitstekend voor vers gebruik. Het ras Texas F1 produceert grote kolen tot wel 2 kg zwaar. Sterk ras.

Artikelnummer

SL0352

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á3,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Hybride Wittekool zaden kopen

Een mooi, middelvroeg ras Wittekool zaad met een uitstekende smaak. Flinke kolen die erg lekker zijn om vers te gebruiken of om Zuurkool van te maken. Vooral vers is dit type kool erg lekker! Hybride zaden, of F1 zaden, zijn gekweekt op de beste eigenschappen van het zaad. Zo krijg je sterkte planten met een hoge opbrengst. Het zaad van deze Wittekool is goed bestand tegen Xanthomonas en Fusarium. Ook kunnen de kolen goed tegen kou en warmte. De kolen zijn groot van formaat en kunnen wel tot 2 kg zwaar worden. 

Hoe moet ik Wittekool zaaien?

Je kunt de zaden van deze Witte Kool zaaien van maart tot en met april onder glas. In de volle grond kun je het zaaien van hakf maart tot en met eind mei. Zorg ervoor dat de zaden gezaaid of gepoot worden in licht bemeste grond. Ook is het belangrijk dat je de grond na het zaaien en tijdens de opkweek goed vochtig houdt, zodat de kolen goed kunnen groeien. De zaden van deze Texas Witte Kool onkiemen na ongeveer 2 weken. De meest ideale kiemtemperatuur is 15 graden Celsius. Plant de jonge planten uit op 60 centimeter van elkaar. Lang te oogsten, van augustus tot en met oktober. Ook geschikt om in te vriezen.

Een verpakking Wittekool Texas F1 zaad, bevat ongeveer 30 zaden per verpakking.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.