Biologische Wittekool zaden kopen, Roem van Enkhuizen | Moestuinland
Wittekool Zaden, Roem van Enkhuizen 3 | BIO
0 Reviews | Review toevoegen

Wittekool zaden om zuurkool van te maken. Verbeterde zaden, afkomstig uit eigen bodem. Snelgroeiend gewas met grote witte kolen.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 2,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Wittekool zaden kopen

Wittekool is een diverse groente. Je kan de kolen zo los bij de aardappels eten, maar je kan er ook heerlijke zuurkool van maken. Juist dit ras, Roem van Enkhuizen 3, is uitermate geschikt voor dit laatste. Ook voor het verse gebruik te telen. De biologische zaden van deze witte kool geven grote, snelgroeiende kolen. De wittekool is licht gevoelig voor barsten maar treed langzaam in, en is dus goed te controleren en op tijd te oogsten voordat dit plaatsvindt. 

De teelt van wittekool

De zaden van dit gewas zijn onder glas te zaaien in de maanden februari en maart. Dit kun je doen in potjes. Zaaien in de vollegrond kan in de maanden maart, april en mei. Het is een echt Nederlands ras, dus het kan wel tegen een beetje kou. Perfecte zaaitemperatuur is 15 graden Celsius. 

Verdere verzorging van de witte kool

Als je onder glas gezaaid hebt, moet je de jonge kiemplantjes uitplanten in een grond die goed bewerkt is en een lichte bemesting heeft gehad. Dit geldt ook voor het zaaien in de vollegrond. De kiemplantjes en latere gewassen goed nat houden en de planten beschermen tegen de koolvlieg. Ook is de wisselteelt bij wittekool erg belangrijk: Ieder jaar dus op een andere plek telen!

Biologische wittekool zaden

De wittekool Roem van Enkhuizen zaden, zijn geteeld, schoon gemaakt en verpakt volgens de biologische wijze. DIt betekent onder andere dat bij de productie van deze zaden, geen gebruik is gemaakt van chemicaliën, kunstmest of andere niet-natuurlijke middelen. De teelt is op een zo'n natuurlijk mogelijke manier gedaan, zodat jij écht biologische groenten kunt telen!

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.