zaden kopen voor witte kool - moestuinland
Wittekool Zaden, Vroege Brunswijker
0 Reviews | Review toevoegen

Dit vertrouwde ras wittekool kan gebruikt worden voor zuurkool. De zaden geven grote kolen van ca. 3 kilogram.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,75
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Wittekool zaden kopen voor je moestuin

Deze Brunswijker wittekool zaden zijn afkomstig van een oud en vertrouwd ras die al jaren in ons land geteeld wordt. Al voor 1900 werden deze kolen in de Nederlandse bodem verbouwd en geteeld. De kolen van deze wittekool kun je gebruiken om zuurkool mee te maken of om vers te eten. Door de neutrale geur van wittekool kun je er makkelijk mee combineren en is het ook mogelijk om toe te voegen aan eigen variaties. Wittekool is makkelijk klaar te maken en de kolen zijn groot genoeg om er genoeg lekkers mee te maken. De kolen worden namelijk gemiddeld zo'n 3 kilogram zwaar. Deze kolen zitten vol met goede vitaminen en mineralen zoals de vitamines B, C en K maar ook omega-3 vetten. Andere mineralen die we tegenkomen in de wittekool zijn kalium, fosfor, ijzer en koper. Genoeg redenen om weer eens wat vaker wittekool te eten. Wittekool is al vroeg te zaaien en na de oogst kun je wittekool ook nog lang bewaren. Doe dit wel buiten de koelkast en het liefst op een donkere plek, dan blijft de wittekool beter goed. 

Zaaien en oogsten van witte kool

In een zakje zaad zitten ongeveer 330 zaden met een totaalgewicht van 1,2 gram. Wanneer je onder glas wilt gaan zaaien dan kun je dit doen in de maanden februari en maart. Wil je liever direct in de vollegrond zaaien, doe dit dan in de maanden maart, april en mei. Zaaien bij een ideale zaai temperatuur van 15 graden Celcius. Het zal ongeveer 2 weken duren voordat de zaden ontkiemt zijn. Wanneer je ervoor kiest om buiten te zaaien, dan kun je bijvoorbeeld perspotten van 5 centimeter. Wanneer de kiemplantjes wat groter zijn kun je in de maanden mei-juni de plantjes uitplanten in een goed bewerkte en licht bemeste grond. Net zoals bij alle andere groenten ook deze wittekool jaarlijks op een andere plaats telen. Je kan de jonge plantjes beschermen tegen de koolvlieg door anti-insectengaas te gebruiken. Wanneer de teelt goed verlopen is kun je oogsten in de maanden augustus, september en oktober. De wittekool is na oogst ook goed in te vriezen. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.