biologische witlof zaden kopen - moestuinland
Witlof Zaden, Mechelse Middelvroeg | BIO
Witlof telen is een leuke uitdaging om als tuinder mee bezig te gaan. Niet gemakkelijk maar zeker de moeite waard om eens te proberen. Met onze beschrijving moet het lukken!

Artikelnummer

SL0101

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Witlof Zaden Kopen

Veel mensen die witlof eten, weten niet dat witlof erg gezond is. Het zit bordevol met Kalium en vitamine C. Opmerkelijk is dat witlof juist GEEN licht nodig heeft om te kunnen groeien. Je zou het als een vleermuis onder de gewassen kunnen zien. Het is een echte nachtbraker. Teelt je het toch in licht, dan wordt de krop groen en is deze niet meer te eten. Moestuinlandtip: Wanneer kinderen witlof niet zo lekker vinden omdat het zo bitter is, voeg dan gewoon bij het koken wat melk toe. Dit verzacht de bittere en wrange smaak die we vaak proeven bij sommige witlof soorten. Ook kun je witlof door de salade doen, samen met stukjes appel en sla. Weinig mensen weten dat witlof ongekookt, fris en lichtjes bitter smaakt. 

Witlof Zaden: Zaaien, telen en Oogsten; Een echte uitdaging

Witlof is erg moeilijk te telen. Laat je niet afschrikken als je een uitdaging nodig hebt, want dan is een leuke uitdaging om mee bezig te gaan. Wel zou ik goed gaan inlezen op internet en diverse fora voor het telen van witlof nalezen, want het vraagt de enige moeite. Zaaien onder glas kan in de maanden maart, april en mei. Zaaien in de volle grond kan in de maanden mei, juni en juli. Het aantal kiemdagen bedraagd ongeveer 2 weken. Je kan het beste zaaien bij een temperatuur van 15 graden. Het telen van witlof doe je met dekgrond. Let op dat de zaaigrond goed bemest is. Verder moet je gaan uitdunnen bij de opkomst.

Na het oogsten van de wortels moet je deze een paar dagen op je tuin laten afsterven. Klinkt luguber maar dit is normaal. De loof daarna 2 centimeter afsnijden boven de kop. Nu kun je ongeveer van november tot en met maart de wortels op gaan zetten in een emmer, kist of wat je voorkeur heeft. 1 ding is hierbij erg belangrijk: Houd het donker! Doe je dit niet dan wordt de witlof groen en smaakt ie niet lekker meer. Trekduur is ongeveer vier tot vijf weken.

Biologische Zaden van Sluis Garden

Deze Mechelse Middelvroeg zaden van Sluis Garden, zijn biologische zaden. Ook dragen ze het SKAL keurmerk. Dit wil zeggen dat deze witlof zaden gecontroleerd zijn en dat er een garantie opzit dat de zaden vrij zijn van chemicaliën en andere slechte stoffen. Ook zijn deze zaden met de hand verwerkt en geoogst.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.