witlof zaden kopen bij moestuinland
Witlof zaden, Atlas F1
Witlof zaden voor het ras Atlas F1, voor de teelt zonder dekgrond. De trekduur van deze Witlof is ongeveer 4 tot 6 weken.

Artikelnummer

SL0096

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Witlof Zaden Kopen

Witlof is een gewas dat wat meer zorg nodig heeft dan gemiddeld. Een echte uitdaging dus! Het Atlas F1 ras is een soort dat geschikt is voor de teelt zonder dekgrond. Een zakje SluisGarden zaden bevat zo'n 475 zaden, Een zijn verpakt in een kiemkrachtbeschermende verpakking waardoor de kwaliteit heel lang gewaarborgd blijft. Witlof is een wat bittere groente, maar die heerlijk smaakt. Lekker ook als witlofschotel of met aardappels. Lekker op z'n Nederlands.

Witlof, Atlas F1 zaaien en oogsten

Zaaien doe je, onder glas, in de maanden maart, april en meil. In de volle grond doe je dit in Mei, Juni en Juli. Na opkomst gelijk uitdunnen. Zo aan het einde van augustus kan je de wortels oogsten. Deze laat je afsterven op het land, dit duurt zo'n 5 dagen. Het loof snijd je vervolgens af, tot zo'n 2 centimeter boven de kop. Aan het einde van september tot begin januari zet je de wortels op in een emmer of een kist. Houd dit goed donker, om te voorkomen dat het loof groen wordt. De trekduur is 4 tot 5 weken, doe dit bij zo'n 16 graden celcius. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.