Winde zaden kopen, Pronkwinde paars Ipomoea | Moestuinland
Pronkwinde zaden, Grandpa Ott
Ipomoea nil - Deze klimmende Winde is een prachtige, paarse klimplant. Erg aantrekkelijk voor bijen en andere insecten, en prachtig voor het oog.

Artikelnummer

SL5635

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pronkwinde zaden kopen

Deze Pronkwinde heeft prachtige, paarse bloemknoppen. De Winde is een klimmende plant, die tot wel 250 centimeter lang kan worden. Mooi tegen een klimsteun zoals een schutting of oranjerie. De bloemen van deze Pronkwinde zijn wat kleiner dan normaal, maar ontzettend mooi en fluweelzacht. De kleur is echt donkerpaars en het hart van de bloem heeft een witte kleur, die uitloopt in het purper. Het geeft een soort ster vorm in het rood. De Pronkwinde is een eenjarige plant die tijdens de bloeiperiode een vast ritueel heeft. Dagelijk komen de bloemen op, meestal s'nachts, waarna ze in de middag weer inklappen. 

Hoe moet ik Pronkwinde zaaien?

Je kunt de zaden onder glas zaaien in de maanden maart, april en mei. Ook kun je de zaden direct buiten zaaien, in de volle grond, of in bloempotten en/of bakken. Dit kan vanaf half mei tot eind juni. De zaden ontkiemen het snelste bij een temperatuur van zo'n 18 graden, waarbij de zaden er ook 18 dagen overdoen om te ontkiemen. De Pronkwinde is op zijn hoogtepunt in de maanden juli, augustus en september als hij in de bloei staat.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.