Wilde Cichorei zaden kopen, Cichorium intybus | Moestuinland
Cichorei zaden, Wilde
Cichorium intybus - Wilde Cichorei heeft zachte blauwe bloemen en is een inheemse soort. Pronken erg mooi in de late zomermaanden.

Artikelnummer

SL6920

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Wilde Cichorei zaden kopen

Wilde Cichorei is een echte inheemse soort die je in ons land in het wild kunt vinden. Voornamelijk langs wegen kun je deze mooie bloemen tegenkomen, vandaar ook de naam Wegenwachter. Wilde Cichorei is van dezelfde familie als andijvie, groenlof en witlof. De bloemen hebben een opvallende vorm en kleur. Zachtblauw met gerafelde bloemranden. Erg mooi als sierplant, maar ook eetbaar. Je kunt de bloemen, bladeren en wortels eten. De bloemen bijvoorbeeld als kalmeringmiddel, de wortels als koffiesurrogaat. De bladeren zijn wat bitter, en kunnen bij de salade gebruikt worden, of bij vleesgerechten. Diverse plant dus, die het telen waard is!

Hoe moet ik Cichorei zaaien?

Je kunt Wilde Cichorei zaaien in de maanden maart, april en mei, of in de maanden juli, augustus en september. Deze meerjarige bloemen komen elk jaar opnieuw op, en bloeien in de maanden juli, augustus en september. Cichorei kan tot 70 centimeter hoog worden. Zaai de zaden bij een temperatuur van 15 tot 20 graden. Na ongeveer 14 dagen zullen de zaden ontkiemt zijn. Inheemse soorten kunnen echter wat onregelmatig kiemen, dus niet gelijk opgeven na de 14e dag. Geef Wilde Cichorei een zonnig plekje. De bloemen kunnen het beste gezaaid worden op een kalkrijke grond. Creëer een blauwe oase in je tuin met de prachtige Wilde Cichorei!

Verpakking bevat ongeveer 350 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.