waterkers zaden kopen, witte gewone - moestuinland
Waterkers zaden, Gewone Witte (watersla)
0 Reviews | Review toevoegen

Een moerasplant die meerjarig is. Waterkers is heerlijk door de salade of als toevoeging bij vlees. De smaak van waterkers is wat scherp. Een echte toevoeging!

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Waterkers zaden kopen

Waterkers is niet heel erg bekend in ons land, maar het is eigenlijk een vorm van sla. Waterkers is een meerjarige plant en van oorsprong gewoon in Nederland in het wild te vinden. Wel in erg zuiver water, in een moeras. Je ziet het tegenwoordig niet veel meer in de natuur. Waterkers is als pikante smaakmaker erg lekker in salades of bij gerechten met vlees erin. Ook te gebruiken als garnering. Waterkers is lang te oogsten.

Waterkers zaaien

De zaden van de waterkers zijn goed te zaaien in een bakje met daarin goed vochtige grond. Als je gezaaid hebt het bakje afdekken met folie of glas. Als de eerste kiemplantjes hun kopjes laten zien, het glas of de folie weghalen. Belangrijk tijdens de hele teelt van waterkers is water geven. De wortels van de plant moeten altijd in het water staan. Zaaiperiode loopt van maart tot en met juni. Ideale zaaitemperatuur ligt rond de 16 graden. Als de planten een hoogte van 20 centimeter hebben bereikt kun je ze oogsten. Na de oogst is waterkers ook in te vriezen.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.