Voederbiet zaden, Brigadier (250 gram) Voederbiet zaden kopen, Brigadier (250 gram) | Moestuinland
Voederbiet zaden, Brigadier (250 gram) Voederbiet zaden kopen, Brigadier (250 gram) | Moestuinland
Voederbiet zaden, Brigadier (250 gram)
Voederbiet is een soort suikerbiet, maar is minder zoet. Althans, het suikergehalte is lager. Wordt het meest als veevoer geteeld.

Artikelnummer

881503

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á12,50
Prijs per 250 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Voederbiet zaden Brigadier 250 gram kopen

De voederbiet is een bietensoort die lijkt op de suikerbiet, maar die een iets minder hoog suikergehalte heeft. De bieten werden vroeger op grote schaal in Nederland geteeld, maar tegenwoordig is er vooral mais voor in de plaats gekomen. Voederbieten worden tegenwoordig niet meer zo veel als vroeger voor het vee als voer gebruikt, maar tegenwoordig telen mensen vaker bieten als groenbemester. Zeker op landerijen en boerderijen is het een veel gezien gewas, omdat de oogst dus als veevoer gebruikt kan worden. De oogst bestaat uit ovaal vormige bieten, een oranje Barres type.

Wanneer kan ik voederbiet zaaien?

Je kunt de voederbiet zaden van het ras Brigadier het beste zaaien in het voorjaar, maar in principe is het een lange periode mogelijk om te zaaien. Namelijk van eind maart tot en met juli is dit mogelijk in de volle grond. Houdt wel voldoende afstand aan bij het zaaien, omdat de bieten best dik worden en dus wat ruimte nodig hebben om goed te kunnen groeien. Deze voederbiet is sterk resistent tegen schieten. Het zaad is meerkiemig, net als de rode biet. Maak regels van 50 centimeter, met als plantafstand 15 centimeter. Oogsten in het najaar, vanaf november.

Verpakking bevat 250 gram zaad. Droge stof gehalte 12%.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.