venus vliegenvanger zaaiset kopen bij moestuinland Zaaiset Vleesetende planten, Venusvliegenvanger Zaaiset Vleesetende planten, Venusvliegenvanger Zaaiset Vleesetende planten, Venusvliegenvanger
venus vliegenvanger zaaiset kopen bij moestuinland Zaaiset Vleesetende planten, Venusvliegenvanger Zaaiset Vleesetende planten, Venusvliegenvanger Zaaiset Vleesetende planten, Venusvliegenvanger
Zaaiset Vleesetende planten, Venusvliegenvanger
De Venusvliegenvanger staat doorgaans meer bekend onder de naam 'Vleesetende plant'. Bijzondere kamerplant die leuk is om te telen.

Artikelnummer

Z085456

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á8,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Venusvliegenvanger/Vleesetende planten zaden zaaiset

Dit complete zaaiset is gevuld met zaden, aarde en omhulst met een geschilderde zinken teil om direct te beginnen met het telen van de zogenaamde Venusvliegenvanger, ook wel bekend als de vleesetende plant. Ook zit er een uitgebreide zaai-instructie in, zodat je meteen kunt starten! Gaaf om zelf te telen, maar ook super leuk om cadeau te geven. We kennen de vleesetende plant wel uit de Donald Duck verhalen, of uit films waar deze flink tekeer gaan. In de realiteit eten ze slechts kleine vliegjes. Niet eenvoudig, wel super leuk om te telen!

Venus Flytrap bestellen

De venusvliegenvanger heet officieel Dionaea muscipula, en staat ook bekend als Venus Flytrap. Als de haartjes van de plant worden aangeraakt zullen de bekjes die voorzien zijn van kleine voelhaartjes (cilia) dichtklappen. Als dit gebeurt komt er een afscheiding vrij die de insecten gemakkelijk zal verteren. Dit kan slechts 4 tot 5 keer, zonder prooi. Met prooi kan dit 3 tot 4 keer en dan zal deze afsterven. Laat de bekjes dus niet onnodig dichtslaan. 

Zaden voor de venusvliegenvanger kopen

De zaden die in dit zaaiset zitten in een klein plastic buisje, om ze te beschermen en omdat ze heel klein zijn. De zaden ontkiemen bij minimaal 25 graden, en daarom is het zaaien echt niet eenvoudig. De kiemtijd duurt ook wel 2 tot 3 maanden, dus geduld is zeker nodig. Een lastige klus, maar ook een leuke uitdaging. Wie daag jij uit? Jezelf of iemand anders? Succes!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.