vergeten bloemen zaden kopen voor de ouderwetse bloemenweide bij moestuinland
Vergeten bloemen zaden, Ouderwetse bloemenweide (bloemenmengsel)
Leuk mengsel om je eigen ouderwetse bloemenweide aan te planten. De soorten bloemen zijn goed voor de biodiversiteit.

Artikelnummer

SL6815

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Vergeten bloemenzaden kopen

Een leuk mengsel van bloemen die we niet allemaal meer kennen. Het zijn echte historische zaden, die na opkomst van het zaaien samen een ouderwetse bloemenweide vormen. Het mengsel is geschikt voor een grond die voedselrijk is, met een gemiddelde waterstand. Het zakje vergeten bloemen zaden bevat zo'n 3 gram, wat goed is voor 4 vierkante meter aan zaden. De soorten die in het zadenmengsel zitten zijn:

Duizenblad, Hazegerwe, Hazekervel/ Hazegras, Zenegroen, Fluitekruid, Weideklokje, Streepzaad, Beemdooievaarsbek, Bereklauw, Knautia/ Tabaksbloem, Veldlathyrus, Herfst-leeuwetand, Scherpe boterbloem, Veldzurig, Veldsalie en Gele morgenster/ Boksbaard. 

Ouderwetse bloemenweide zaden zaaien

Zaaien doe je in de maanden april, mei, juni, juli of augustus in de volle grond. Bloeien zal dit mengsel in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Vanaf het moment dat je gezaaid hebt zal het zo'n 20 dagen duren voor de zaden ontkiemen. Het mengsel krijgt een gemiddelde hoogte van 50 tot 100 centimeter. Inzaaien doe je zo dun mogelijk. Wanneer je relatief laat zaait, is de opkomst het best omdat je dan geen last meer hebt van nachtvorst. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.