vergeten bloemen zaden kopen voor oevers en slootkant bij moestuinland
Vergeten bloemen zaden, Oevers en slootkant (bloemenmengsel)
Bloemen die echt tot de historische erfbeplanting behoren. Een mooi mengsel met bloemen die we niet allemaal kennen, maar wel prachtig zijn. Heel goed voor de biodiversiteit!

Artikelnummer

SL6805

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Vergeten bloemen zaden kopen

Bloemenzadenmengsel dat is samengesteld met bloemen die geschikt zijn om langs de oevers van het water, zoals plassen, vijvers, sloten, beekjes, greppels en langs slootkanten te zetten. Dit zijn vaak plekken die de ene keer een droge, en de andere keer een hele vochtige grond hebben. Het mooie aan dit mengsel is dat er soorten zijn gebruikt die we niet allemaal kennen. Het mengel bestaat uit zaden voor bloemen die niet gemanipuleerd zijn zo natuurlijk mogelijk. Het zakje bevat 3 gram zaden, wat goed is voor 4 vierkante meter. 

Oevers en slootkant inzaaien met dit bloemenmengsel

Zaaien doe je in de maanden april, mei, juni, juli of augustus direct in de volle grond. De bloei laat zich al zien, afhankelijk van hoe vroeg je gezaaid hebt, in de maanden mei, juni, juli, augustus, en september. De hoogte van de bloemen zit tussen de 50 en 100 centimeter. Zaai zo dun mogelijk uit, en houd vochtig totdat de zaadjes ontkiemen. Daarna kunnen ze op eigen benen staan. De zaden die het mengsel bevatten zijn van de volgende soorten:

Adderwortel, Dotterbloem, Engelwortel, Gele lis, Kattenstaart, Koekoeksbloem, Leverkruid, Moerasrolklaver, Moerasspirea, Pinksterbloem, Rietgras, Struisgras, Waterweegbree, Wederik, Wilde angelica, Wilde betram, Wilgenroosje, Wolfspoot, Zegge, Zenegroen.
Het is nooit helemaal mogelijk om alle bovenstaande zaden daadwerkelijk te laten ontkiemen, omdat dit heel afhankelijk is van weersomstandigheden tijdens het kiemproces. Toch is het heel goed voor de biodiversiteit om bloemen te zaaien die we dan wel niet allemaal kennen, maar juist daardoor de natuur een handje wordt geholpen om de soorten die langzaam aan het verdwijnen zijn weer aan te planten. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.