vergeten bloemen zaden kopen voor een landelijke zonneweide bij moestuinland
Vergeten bloemen zaden, Landelijke Zonneweide (bloemenmengsel)
Een bloemenmengsel met allerlei zaden die eigenlijk niet meer in de volksmond bekend zijn. Hierdoor juist extra leuk en goed voor de biodiversiteit!

Artikelnummer

SL6810

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Vergeten bloemen zaden kopen

Dit zadenmengsel bevat tientallen soorten zaden die een echte opfleuring voor je tuin zullen geven. Het is een mengsel met echte historische soorten, die vroeger veel in ons land te vinden waren. Maar helaas zijn we ze in de loop der tijd gaan vergeten, waardoor ze niet veel meer te vinden zijn. Geef de natuur een boost en help hiermee de biodiversiteit door dit bloemenmengsel aan te planten. De soorten die dit mengsel bevat zijn bij uitstek geschikt voor droge, voedingsarme grond. Ze staan ook graag in de zon. De soorten die dit mengsel bevat:

Gevinde kortsteel, Trilgras, Dravik, Kluwenklokje, Herik, Grasklokje, Knoopkruid, Karthuizer Anjer, Knolspirea, Kattedoorn, Tormentil, Doddegras, Kleine Bevernel, Klein Sorbenkruid, Klein Bloedkruid / Kleine Pimpernel en Veldsalie. 

Landelijke zonneweide inzaaien met vergeten bloemen

Zaaien doe je in de maanden april, mei, juni, juli of augustus direct in de volle grond. De zaden zullen gemiddeld met zo'n 20 graden gaan ontkiemen. De gemiddelde hoogte van dit mengsel ligt tussen de 30 en 60 centimeter. De hoeveelheid zaden is genoeg voor zo'n 4 vierkante meter. Zaaien in de grond doe je het liefst zo dun mogeijk, door bijvoorbeeld te mengen met aarde waardoor en dit uit te strooien, waardoor je makkelijker dun zaait. Een zakje bevat ongeveer 3 gram zaad.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.