Veldhondstong zaden kopen, 	Cynoglossum officinale | Moestuinland
Veldhondstong zaden, Cynoglossum
Cynoglossum officinale - Veldhondstong is een tweejarige inheemse plant die erg goed tegen droge grond kan. Ook als geneesmiddel gebruikt.

Artikelnummer

SL6925

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Veldhondstong zaden kopen

De Veldhondstong of Cynoglossum officinale, is een inheemse plant die tweejarig is. Dat wil zeggen dat de planten in het eerste jaar een een bladrozet vormen en dat deze in het 2e jaar tot bloei komt. De planten hebben een opvallende vorm en hebben kleuren die je niet vaak bij bloemen ziet. Het is een eigenlijk een combinatie van roze, rood, bruin en blauw. De planten worden naast de sierteelt ook gebruikt als geneesmiddel bij wondgenezing. Echter is de plant ook giftig. Niet alleen voor paarden en vee, maar inwendig ook voor mensen. Uitwendig niet, en daarom een goed medicijn tegen wondjes. In sommige gebieden in ons land (Noord-, en Zuid-Holland bijv.) kom je deze inheemse planten tegen op dijkhellingen en duinen.

Veldhondstong (Cynoglossum) zaaien en telen

Je kunt de Veldhondstong zaden zaaien in de maanden maart, april en mei, of later na de zomer in de maanden juli, augustus en september. De zaden ontkiemen tussen de 14 en 30 dagen. Even geduld dus als ze niet meteen ontkiemen! Dit is vaak onregelmatig bij inheemse soorten. Houdt van een voedsel-, en kalkrijke grond. Heeft daarentegen weer geen grote vraag naar water en kan goed tegen droge grond. Sterker nog, daar doet hij het vaak beter op zelfs! De Veldhondstong planten worden tussen de 50 en 60 centimeter hoog en bloeien in de maanden juni en juli. 

Verpakking bevat ongeveer 50 Veldhondstong zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.