Vedergras zaden kopen, Siergras zaden Pony Tails | Moestuinland Beschrijving vedergras zaden kopen | Moestuinland
Vedergras zaden kopen, Siergras zaden Pony Tails | Moestuinland Beschrijving vedergras zaden kopen | Moestuinland
Vedergras zaden, Pony Tails
Vedergras is een vaste grassoort die tussen de 40 en de 60 centimeter hoog wordt. Zowel op zon-, als schaduwrijke plaatsen te telen.

Artikelnummer

083080

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Vedergras zaden kopen (Stipa)

Stipa kennen we in ons land onder de naam Vedergras. Vedergras heeft dunne halmen die overgaan van hun groene kleur, op een lichtgele/blonde kleur. De sprieten doen aan paardenhaar denken en vandaar ook de bijnaam 'Pony Tails'. Je kunt Vedergras zowel in de volle grond, als ook in potten en bloembakken telen. Stipa is mooi ter aanvulling in de tuin, ook omdat Vedergras mooi de hoogte in gaat en wat breder valt dan bijvoorbeeld bloemen. Vedergras is een vaste grassoort, waar je dus jarenlang van kunt genieten. Tussen de maanden mei en augustus komen de witte bloempluimen naar buiten. 

Hoe moet ik Vedergras kweken?

Je kunt de Vedergras zaden vanaf eind maart zaaien in huis bij 15 tot en met 20 graden in een zaaibakje. Vanaf medio mei kun je ook direct ter plaatse zaaien. De zaden na het zaaien heel iets afdekken en vochtig houden. Als de zaden ontkiemt zijn, en er zijn jonge kiemplantjes, dan deze verspenen in kleine groepjes. Wacht hiermee tot de jonge plantjes voldoende wortels hebben. Hierna kun je de grassen uitplanten op de plek van bestemming. Zorg op de standplaats van het Vedergras, dat de grond goed doorlatend is. In de winter niet te nat maken. Hoogte: 40 tot 60 centimeter.

Verpakking bevat ongeveer 0,1 gram zaad, zo'n 30 tot 40 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.