Grote witte uien zaden kopen, Tonda musona | Moestuinland Ronde, uien. Italiaans ras Franchi | Moestuinland
Grote witte uien zaden kopen, Tonda musona | Moestuinland Ronde, uien. Italiaans ras Franchi | Moestuinland
Ui zaden, Tonda Musona (Witte uien)
Italiaanse zaden voor de kweek van helder, witte uien. Rond van vorm. Vol van aroma en erg lekker bij diverse gerechten.

Artikelnummer

F880642

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Witte ronde uien zaden kopen (Tonda)

Tamelijk grote, ronde, witte uien met een heerlijk zoete smaak! Italiaanse uitjes die hier in de zomer zeer goed geteeld kunnen worden. Het ras Tonda Musona of Bianca Musona is in Italië erg populair vanwege de fijne smaak. Kan zowel jong geoogst, als gensipperde ui gebruikt worden, maar ook als volwaardige ui is de bereiding eindeloos vanwege het heerlijke aroma. Smaakvol, Italiaanse witte uien. Een echt betrouwbare Cipolla!

Hoe moet ik Tonda Musona uien telen?

Je kunt de Tonda Musona witte uien zaaien in huis of onder glas. Uitplanten in de moestuin rond half mei, als er geen vorst meer komt. Eventueel vanaf half mei ook direct in de moestuin te zaaien. Perspotjes zijn super handig, als je elk uitje apart wilt zaaien. Zaaien kan tussen januari en juni. Afhankelijk van het zaaimoment, kun je de uien al vroeg oogsten, of juist later in het seizoen. Oogst je de uien vroeg in een jong stadium, dan is de smaak lekker fris, en volstaat het heerlijk in een salade als bosui. Maar laat je de uien doorgroeien, dan is het aroma erg lekker, zijn de uien wat pittig en zoet tegelijk. Een smaakvol ras met heerlijke mogelijkheden. Witte uien zijn meestal klaar om geoogst te worden wanneer het loof begint te verwelken en omknikt. Dit gebeurt meestal in de late zomer tot het vroege najaar, ongeveer 90 tot 110 dagen na het zaaien. Trek voorzichtig de uien uit de grond en laat ze enkele dagen op een droge, goed geventileerde plaats uitharden voordat je ze opbergt.

Verpakking bevat ongeveer 4 gram aan witte uienzaad.
Latijnse naam: Allium cepa cepa.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.