Uien zaden kopen langwerpige ui, Rossa lunga di Firenze | Moestuinland
Ui zaden, Rossa Lunga di Firenze (uien)
Deze langwerpige Italiaanse ui is al vroeg in het jaar te oogsten. De uien zijn lekker pittig van smaak en zien er goed uit.

Artikelnummer

SL0566

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Italiaanse uien zaden kopen

De zaden van dit Italiaanse uienras produceren prachtige, rode uien. De uien zijn langwerpig van vorm en de kleur is karmijnrood. Deze Italiaanse uienzaden zijn te gebruiken als zaaiuien en ze komen oorspronkelijk uit de regio rond Florence, vandaar ook de naam Rossa lunga di Firenze. De smaak van deze ui is lekker pittig, en goed geschikt om de smaak van bepaalde gerechten wat te verscherpen. De uien zijn al vroeg te oogsten, en de oogst bestaat uit flinke uien. 

Het telen van de Rossa Lunga uien

Je kunt de zaden van de Rossa Lunga di Firenze direct in de volle grond zaaien. Doe dit op regels met eenr regelafstand van 25 centimeter en een plantafstand van zo'n 20 centimeter. Na het zaaien de zaden goed afdekken. Je kunt de zaden in de maanden maart, april en mei zaaien. Na het zaaien, en ook tijdens de teelt, de grond goed vochtig houden. Niet al te veel uitdunnen als de plantjes zijn opgekomen. Als je de grond wil bemesten, doe dit dan niet te zwaar, maar met bijvoorbeeld compost.

Het oogsten van de ui

Je kunt deze Italiaanse langwerpige uien oogsten als het loof is afgestorven, dit zal rond juli, augustus en september zijn. Daarna de uien en het loof nog ongeveer een week op het veld laten drogen. Deze uien zijn niet geschikt om lang te bewaren. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.