Uien zaden kopen, The Kelsai Ui (Zaai-ui) | Moestuinland
Ui zaden, Ailsa Craig Zaai-ui (Uien)
Deze megagrote uiensoort produceert uien die tot wel 1,5 kilogram zwaar kunnen worden! Mooi, rond van vorm, gouden kleur.

Artikelnummer

SL0561

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Megagrote ui zaad kopen

'Ailsa Craig' is de naam van deze grote uien soort. Deze uien kunnen een gewicht bereiken van wel 1,5 kilo! Echt lekker groot dus. Deze grote ui is een gele zaaiui, en is van het soort gigant. Deze fraai zaaiui is om verschillende manieren te gebruiken. De vorm van deze uien is hoog-rond en hebben een gouden schil. Ze zijn matig lang bewaarbaar. Naast het flinke gewicht van deze ui, is de ui ook nog eens kerngezond. Leuk om op diverse manieren te bereiden. Maar zeker als decoratie en de teelt van grote gewassen zeer geschikt. De smaak is licht zoet en ze zijn na het oogsten lang te bewaren. Bolrond van vorm. Latijnse naam: Allium cepa.

Ailsa Craig grote uien telen

Je kunt de Ailsa Craig zaden direct buiten in de volle grond zaaien. Zaai het uien zaad in de maanden februari tot en met mei buiten op regels. Niet al te dik zaaien, en ongeveer 25 centimeter aanhouden als regelafstand. De plantafstand mag je op 20 centimeter houden. Na het zaaien het zaad goed afdekken. Tijdens het zaaien en tijdens de teelt van deze uien, de grond goed vochtig houden. Als de jonge plantjes zijn opgekomen hoef je niet per sé uit de dunnen, een beetje mag wel. De grond waarin deze uien geteeld gaan worden heeft een lichte bemesting nodig, en dan het liefst compost. Je kunt de gele uien oogsten in de maanden juli, augustus en september, waarbij je aan moet houden dat je kunt oogsten als het loof is afgestorven. Na de oogst zowel loof als uien een week op het veld laten drogen. 

Verpakking bevat ongeveer 1 gram aan zaad. Dit zijn ongeveer 225 uien zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.