zilveruien zaden | Moestuinland
Ui Zaden, St.Jans of Zilverui (Uien)
Zaden voor kleine, witte, ronde uien. De zilveruien zijn erg lekker en worden vooral als hapje gebruikt. Ook lekker als smaakmaker in diverse gerechten.

Artikelnummer

SL0540

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Zilverui zaden, Sint Jans ui

Zaden voor een grote oogst aan prachtige, kleine zilveruitjes. De uien zijn wit van kleur en bij de bereiding krijgen ze een zilvere kleur. Vandaar ook de naam van deze uien: zilveruitjes. We hebben ze waarschijnlijk allemaal wel eens gehad en de smaken verschillen enorm. Deze Sint Jan of Barletta uien zijn gemakkelijk te telen en vragen alleen voldoende water. Zilveruien worden ook wel eens inmaakuien genoemd, naar de wijze van bereiden. Net als alle andere uien bevatten ook deze zilveruitjes de nodige vitamines en mineralen. Ook zitten er de stoffen in die de bloeddruk en het cholesterol niveau zouden verlagen. In de medische wetenschap worden mede hierdoor deze uien sterk aanbevolen in de maaltijden. 

Hoe moet je zilveruien zaaien?

Een zakje zaad bestaat ui ongeveer 550 zaden met een totaalgewicht van 2,5 gram. De Barlette uienzaden zijn enkel in de vollegrond te zaaien. Dit kan in de maanden maart, april en in mei. De zaden dun zaaien met een regelafstand van ongeveer 25 centimeter met om de 5 centimeter een plantje. Verder is het belangrijk om de zaden goed af te dekken omdat de uien geen licht mogen zien waardoor de uien groen van kleur worden en de smaak erop achteruit gaat. De aangegeven zaaitemperatuur staat op ongeveer 15 graden Celsius. De zaden zullen na 18 dagen ontkiemt zijn. Ook de aarde goed vochtig houden. Wanneer de plantjes opgekomen zijn niet te veel uitdunnen. De grond mag lichte bemesting krijgen in de vorm van compost bij voorkeur. Wanneer het loof afsterft kun je de uien gaan oogsten, dit kan al relatief vroeg. Oogsten kan namelijk in de maanden juni, juli en augustus. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.