biologische zaai-uien zaden kopen - Moestuinland
Ui Zaden, zaai-ui Sturon (uien) | BIO
Biologische uien zaden. Geeft prachtige, ronde uien die geschikt zijn om lang te bewaren. Kleur is geelbruin en van tuinderskwaliteit.

Artikelnummer

SL0552

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische plantui zaden kopen

Biologische zaden voor plantuitjes. voor de teelt van een prachtige, ronde uien. De Sturon uien zijn geelbruin van kleur en ook van het ras dat in de schappen van de supermarkt en de groentenboer te vinden is. De uien zijn speciale bewaaruien en zijn platrond. Ideaal om te gebruiken wanneer je de uien lang wil bewaren. Ook zijn de uien geschikt voor het bewaren in de diepvries. De teeltwijze van deze uien valt onder de categorie 'middelvroeg'. Naast de fijne smaak van uien die met bijna elk gerecht wel te combineren is, zijn uien ook erg gezond. Het eten van een hoeveelheid van meer dan 80 gram aan uien in een week geeft een resultaat van bijna 40% minder kans op dikkedarm kanker. Verder zitten uien ook vol met mineralen en vitamines zoals de vitamines B en C. 

Ui zaden: Zaaien, telen en oogsten

Deze biologische zaden zijn net als de normale uien zaden alleen direct in de vollegrond te zaaien. In de maanden maart, april en mei kun je in de vollegrond zaaien. Dun zaaien op regels. Houd na het zaaien en in de verdere opteelt de grond goed vochtig zodat de zaden niet uitdrogen. Zaaien bij een perfecte zaaitemperatuur van 15 graden Celsius. De kiemduur bedraagd ongeveer 18 dagen. Als de kiemplantjes opkomen, de planten niet teveel uitdunnen. Verder is het belangrijk om de grond licht te bemesten, de voorkeur hiervoor ligt bij compost. Wanneer de lof is afgestroven is het tijd om de uien te oogsten. Oogsten kan in de maanden juli, augustus en september. Na de oogst de uien en het loof circa een week laten nadrogen in de moestuin. Er zitten ongeveer 215 zaden in een zakje van 0,8 gram. Deze biologische Sturon uien zaden zijn afkomstig van het merk Sluis Garden.

Biologische zaden van Sluis Garden

Deze Sturon zaaiui zaden zijn verpakt, geteeld en geschoond volgens de biologische methode. Deze zaden hebben een keurmerk van een stuchting die erop toeziet dat de zaden daadwerkelijk biologisch zijn. Dit zogenaamde SKAL keurmerk betekent dat de zaden gecontroleerd zijn en dat deze ingevoerd zijn in het systeem. Zo ben je er zeker van dat de zaden onder andere niet met de hand geplukt zijn, dat er geen chemicaliën zijn gebruikt als bestrijdingsmiddel en dat er ook geen kunstmest is gebruikt bij het produceren van deze biologische zaden. 

Let op: Bij deze uien zaai je het eerste jaar voor de plantui. Deze oogst je en bewaar je op een droge en donkere plek. Het volgende jaar plant je deze uitjes en zullen dit jaar mooie en heerlijke uien geven.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.