Ui zaden kopen, Uien White Lisbon Zaadlint | Moestuinland
Ui Zaden, White Lisbon (Zaadlint) Uien
Handig zaadlint zodat alle zaden precies even ver uit elkaar liggen. Makkelijk te zaaien. Mooie ovale bos-, of lente uien.

Artikelnummer

SL0536

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Zaadlint uien zaden kopen

De zaden voor de teelt van deze bos-, of lente uien zijn verpakt in een zaadlint. Dit betekent dat de zaden allemaal precies even ver uit elkaar zitten. Elke 5 centimeter in het zaadlint zit een zaadje. De oogst is een mooie opkomst aan ovale uien, pikant van smaak. Mooie, rechtopstaande bladeren. Deze uien zijn erg lekker in een salade of om een gerecht iets scherper te maken. Al vroeg te oogsten, na de oogst erg lang houdbaar.

Zaaien met een zaadlint?

Het zaadlint in deze verpakking is 5 meter lang. Iedere 5 centimeter zit er een zaadje. Het papier waarin de zaden zitten is oplosbaar en het zal zichzelf dus oplossen. Zaaien onder glas in de maanden maart en april. In de vollegrond kun je zaaien in de maanden april, mei en juni. De grond mag licht bemest zijn, daar houden de bosuien wel van. Het liefst wat compost. Maak het zaaibed vlad en leg het zaadlint erop. Maak het lint nat en bedek het dan met een dun laagje aarde. Daarna nog een klein beetje water geven en vochtig houden. Ideale kiemtemperatuur is ongeveer 15 graden. Als de jonge plantjes zijn opgekomen licht uitdunnen. De uien zijn al vroeg te oogsten. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.