zaden kopen voor zaai-uien - moestuinland
Ui Zaden, zaai-ui Rijnsburger 5 Oporto (Gele uien)
Tuinderskwaliteit uien zaden! Deze gele Rijnsburger zaaiuien hebben een fijne smaak. Verder worden ze gekenmerkt als de beste bewaar ui.

Artikelnummer

SL0550

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

 

Zaden voor plantuien kopen

 gele uien van echte tuinderkwaliteit zoals je ze ook bij de groenteboer ziet liggen. De uien komen uit het ras van Rijnsburger, een ras dat zeer goed bekend staat en prachtige uien aan oogst geeft. De uien zijn rond en geelbruin van kleur. Opmerkelijk is dat deze uien bekend staan als de beste bewaarui. Ook zijn deze uien goed in de diepvries te bewaren. Uien behoren officieel tot de groenten en hebben een ietwat scherpe smaak. Door deze pittige smaak kun je gerechten net iets lekkerder maken. Denk aan pasta, in een salade, door de soep of welke mogelijkheid je er ook mee hebt. Doordat de uien zo goed te bewaren zijn en ook de smaak en geur bewaren, kun je na de oogst nog het hele jaar door genieten van deze heerlijke uien.

Zaden van Sluis Garden

Er zitten ongeveer 430 zaden in een zakje zaad van anderhalf gram. Deze Rijnburger uien zijn afkomstig van het merk Sluis Garden. De zaden zijn alleen ter plekke in de vollegrond te zaaien. Dit kan in de maanden maart, april en in mei. Zorg dat je dun zaait met een regelafstand van ongeveer 25 centimeter en een afstand tussen de planten van 15 centimeter. Zorg er ook voor de het zaad na het zaaien goed afgedekt is. De perfect zaaitemperatuur ligt rond de 15 graden. Het zal ongeveer 18 dagen duren totdat de zaden zullen gaan ontkiemen. Houd de grond blijvend vochtig. Wanneer de plantjes opkomen, niet te veel uitdunnen. De uien hebben voorkeur voor lichte bemesting, het liefst compost. Pas wanneer het lof afgestorven is, de uien oogsten. Dit zal in de maanden juli, augustus en september zijn. Na het oogsten kun je uien en het lof het beste nog een weekje in de moestuin laten nadrogen.

Let op: Bij deze uien zaai je het eerste jaar voor de plantui. Deze oogst je en bewaar je op een droge en donkere plek. Het volgende jaar plant je deze uitjes en zullen dit jaar mooie en heerlijke uien geven.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.