zaden kopen voor rode zaai-uien - moestuinland
Ui Zaden, zaai-ui Brunswijker (Rode Uien)
Zaden voor plantuien. De uiteindelijke oogst geeft platronde, rode uien. De smaak is wat pittiger dan de gele ui. Gemakkelijk te telen en goed te bewaren. Vraagt voldoende vocht.

Artikelnummer

SL0555

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!


 

Zaden voor rode plantuien kopen

Zaai zelf je plantuitjes! Uiteindelijk, na het uitplanten van je plantui voor prachtige, platronde, rode uien. Deze rode uien van het Brunswijker ras, zijn gemakkelijk te telen en vragen niet meer dan de nodige verzorging van uien. De rode ui die wat minder bekend is in de keuken, heeft een heerlijke smaak die iets scherper/pittiger is dan de smaak van de standaard gele uien. De rode uien zijn na het oogsten goed te bewaren en ook geschikt voor in de diepvries. Naast de scherpe smaak waarmee je gerechten nog iets lekkerder kunt maken, zijn rode uien ook nog eens erg gezond voor je en passen in goed in de aanpak tegen diverse ziektes. Zo schijnt rode ui diabetes tegen te gaan en het zou ook preventief werken tegen kanker. Verder controleren rode uien het cholesterol gehalte, en helpt het als je vaak last hebt van een bloedneus. 

Zaaien en oogsten

Rode uien zaden kunnen alleen maar ter plaatse in de vollegrond gezaaid worden. Er zitten ongeveer 525 zaden in een zakje van 1,5 gram van het merk Sluis Garden. Zaai in de vollegrond kan in de maanden maart, april en mei. Houd rekening met een ideale zaaitemperatuur van 15 graden. Verder is het belangrijk om dun te zaaien, op regels met een regelafstand van 25 centimeter en plantafstand 15 centimeter. Ook moet je het gezaaide zaad goed afdekken. Houdt tijdens het kiemproces en daarna de grond goed vochtig. Het zal ongeveer 18 dagen duren totdat de zaden zich boven de grond laten zien. Na de opkomst niet teveel uitdunnen. Verder de grond slechts een beetje bemesten, waarbij uien de voorkeur hebben voor compost. Wanneer de lof is afgestorven kun je de uien gaan oogsten. Dit zal zijn in de maanden juli, augustus en september. Na de oogst, de uien en het loof circa een week in je moestuin laten nadrogen. 

Let op: Bij deze uien zaai je het eerste jaar voor de plantui. Deze oogst je en bewaar je op een droge en donkere plek. Het volgende jaar plant je deze uitjes en zullen dit jaar mooie en heerlijke uien geven.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.