Rode uien zaad kopen, Red Baron Biologoisch | Moestuinland
Ui Zaden, Zaai-Ui Red Baron (uien) | BIO
Deze zaden vormen een flinke, platronde ui met een rood jasje. Erg lang te bewaren, goed van kleur en een fantastische smaak.

Artikelnummer

SL0557

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Rode uien Red Baron zaden kopen

De zaden uit dit zakje zijn biologisch geteeld en produceren grote, platronde zaaiuien, rood van kleur. Het ras Red Baron is een populair en betrouwbaar uien ras. Niet zomaar rood, maar dieprood is de jas die deze ui aan heeft. De smaak? Lekker pittig, en echt zoals uien horen te smaken. Na de oogst is dit uien ras Red Baron erg lang te bewaren. Ook geschikt voor in de diepvries. 

De rode ui telen

De zaden zijn direct in de vollegrond te zaaien, en wel op regels. Voor de afstanden tussen de uien kun je ongeveer 25 centimeter aanhouden tussen de regels met een plantafstand van 15 centimeter. De ideale kiemtemperatuur van deze zaden is 15 graden. Na het zaaien de zaaisels goed afdekken, daarna de grond elke keer voldoende vochtig houden. Zaaien op een grond die enigszins bemest is, niet te veel. Het kiemen duurt ongeveer 18 dagen, en na de opkomst kun je licht uitdunnen. Oogsten als het loof afgestorven is, meestal in de maanden juli, augustus en september. Na de oogst de uien nog ongeveer een weekje op het land laten drogen. 

  • Zaaien op regels tussen maart en mei;

  • Ideale kiemtemperatuur is 15 graden Celsius;

  • Na het zaaien grond goed vochtig houden.

Let op: Bij deze uien zaai je het eerste jaar voor de plantui. Deze oogst je en bewaar je op een droge en donkere plek. Het volgende jaar plant je deze uitjes en zullen dit jaar mooie en heerlijke uien geven.

Biologische uien zaden bestellen

De zaden van dit uienras zijn volgens de biologische wijze geteeld, schoon gemaakt en in zakjes verpakt. Dit zorgt ervoor dat je daadwerkelijk kunt genieten van een biologische teelt, dat begint bij biologische zaden. Ingevoerd en gecontroleerd door stichting SKAL.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.