biologische tomaat zaden kopen, oxheart | moestuinland
Tomaat Zaden, Oxheart (Tomaten) | BIO
0 Reviews | Review toevoegen

Volle tomaten in de vorm van een ossenhart. Met het lage vochtgehalte, is deze Italiaanse tomaat een fijne tomaat voor pasta en sauzen.

Artikelnummer

SL0761 

€ 2,20
Prijs per stuk

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Tomaten in de vorm van een hart

Het biologische tomaten ras Oxheart brengt vruchten voort in de vorm van een hart, een ossenhart welteverstaan. De smaak van deze tomaat is echt heel lekker. Ook staat de Oxheart bekend om z'n lage vruchtgehalte. Hierdoor is deze tomaat goed te gebruiken bij het maken van pasta, sauzen en bij andere gerechten, waarbij het fijn is om niet teveel vocht door het eten te hebben. Tomaten zitten bomvol met goede vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarnaast is de smaak van tomaat natuurlijk ontzettend lekker. Oxheart is een Italiaans ras. 

Hoe je de biologische tomaten moet telen

De zaden van deze tomaat kun je zaaien onder glas in de maanden maart, april en mei. Hierbij geldt een ideale zaaitemperatuur van 20 graden. Bij goede omstandigheden zullen de zaden na een week of twee ontkiemt zijn. Bij het uitplanten kun je afstand van ongeveer 50 centimeter aanhouden tussen de planten. De tomaten rijpen van binnenuit, en daardoor zullen de vruchten een lichte groene huid hebben, met een donker rood vruchtvlees. In combinatie een prachtig contrast. Uitplanten in de vollegrond is zeker mogelijk, echter ligt de voorkeur bij deze zaden voor de teelt in kas, aan draad. Dan geven ze nóg meer vruchten. Oogsten in de maanden juli tot en met oktober. Meestal na het zaaien al te oogsten in 75 dagen. 

Biologische tomatenzaden

Het ras Oxheart is een biologisch ras. De zaden zijn volgens de biologische wijze geteeld, schoon gemaakt en verpakt. Om hier zeker van te zijn, zijn deze tomatenzaden gecontroleerd en ingevoerd in het systeem van stichting SKAL. Biologische zaden zijn onder andere niet bewerkt met kunstmest, chemicaliën en ze zijn op een zo'n natuurlijk mogelijke manier geteeld.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.