minibel tomaten zaden kopen | Moestuinland
Tomaat Zaden, Minibel (tomaten)
De Tomaat Minibel is een snel vertakkende plant die een rijke oogst aan kerstomaatjes geeft. Dit type tomaten is ideaal geschikt voor de teelt in potten.

Artikelnummer

SL0795

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Minibel Tomaat zaden kopen

De zaden van deze tomatenplant zijn erg goed geschikt om te zaaien voor een teelt in potten. Overigens ook voor teelt in de vollegrond of in de kas zijn deze tomatenplanten erg goed. De pottomaat en tevens ook kerstomaat Minibel geeft al aan dat het om niet al te grote tomaten gaat. De tomaten die deze plant geeft zijn iets groter dan een kers. De plant groeit erg snel en geeft een hele grote oogst. Voor je het weet staat de pot, kas of tuin helemaal vol met deze heerlijke rode, ronde tomaatjes. Ze smaken erg lekker en zijn geschikt voor diverse bereidingswijzen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om op een broodje kaas te doen, in de salade te vermalen of om gewoon lekker te snacken zonder er een combinatie van te maken. Deze gezonde rooie rakkers zullen je leven ook nog eens een boost gaan geven. Tomaten zijn namelijk echt heel erg gezond. Zo zitten ze vol met lycopeen, een antioxidant die schadelijke cellen onschadelijk maakt. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat lycopeen kankercellen kapot maakt en dat het de oorzaak van hart- en vaatziekten tegengaat. Daarnaast zitten er ook nog eens veel vitaminen en mineralen in tomaten. Zo is vooral vitamine C goed vertegenwoordigd in deze rode tomaatjes. 

Hoe moet je minibel tomaten zaaien?

Wanneer je deze tomaten wilt gaan telen dat heeft het de sterke voorkeur om onder glas gezaaid te worden. Wel is het gewoon mogelijk om later in de vollegrond uitgepland te worden, maar voor het zaaien in de volle grond is het gewoonweg te koud voor de zaden. Er zitten ongeveer 125 zaadjes in een zakje zaad (0,2 gram) van het merk Sluis Garden. Zaaien kan in de maanden maart, april en mei. Doe dit bij de perfecte zaaitemperatuur van 20 graden Celcius. Bij voorkeur de zaden zaaien in een zaaibakje. Het zal circa 14 dagen duren voordat de planten ontkiemt zullen zijn. Wanneer de plantjes groot genoeg zijn om ze te hanteren, dan kun je ze gaan verspenen in (pers)potjes. Wanneer ze groot genoeg zijn, overpoten waar je ze hebben wilt, in de kas of in de vollegrond. Let wel op dat als je dit in de vollegrond doet dat je dan de planten op een warme en beschutte plaats zet. En ohja, houd een minimale afstand van 30 centimeter tussen de planten aan. Als er ongeveer 6 zijtakken aan de planten zit, de top uit de plant knijpen. Zorg er ook voor dat je minimaal 1 keer in de week nauwkeurig gaat dieven. Dit is het weghalen van de uitlopers in de oksels van de takken. Wanneer de oogst dichterbij komt kan het nodig zijn dat de planten bijgevoed worden met tomatenvoeding. Als de teelt verder goed verlopen is dan kun je in de maanden juli, augustus, september en oktober oogsten. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.