Tomaten zaden kopen, Indigo Rose (roze tomaten) | Moestuinland
Tomaat zaden, Indigo Rose (Tomaten)
Deze merkwaardige tomaten kleuren bij van zwart naar paars-roze. Een fraai gezicht in de moestuin, maar ook zeker erg leuk om te serveren en te eten.

Artikelnummer

SL0860

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á4,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Paarse tomaten zaden kopen 

De tomaten van het ras Indigo Rose zijn uitermate opvallend, maar tevens zeer smaakvol! De tomaten zijn in een vroeg stadium van het rijpingsproces helemaal zwart van kleur. Als ze later verkleuren dan worden ze eerst blauw-paars en vervolgens worden ze paars-roze, vandaar ook de naam Indigo Rose. Wanneer de tomaten deze paars roze kleur hebben bereikt zijn ze het lekkerste en de smaak balanceert dan tussen zoet en zuur in. Opvallend in de moestuin, maar ook in de salade een leuke manier om te serveren. Gewone tomaten hebben al veel anti-oxidanten in zich, maar deze variant heeft er opmerkelijk meer. Een gezonde en kleurrijke tomaat dus! De tomaten worden ongeveer 35 gram. 

Hoe moet ik roze tomaten telen?

De zaden van de Indigo Rose zijn onder glas te zaaien in de maanden maart, april en mei. Doe dit in een speciaal daarvoor bedoeld zaaibakje, plastic potjes of in perspotjes. Je kunt de jonge planten dan halverwege de maand mei uitplanten in de moestuin, als er geen vorst meer wordt opgegeven. Houd ongeveer 50 centimeter aan tussen de planten, zodat ze voldoende voeding krijgen. De zaden doen er ongeveer 2 weken over om te ontkiemen. Als de tomatenplant eenmaal groot geworden is, zorg ervoor dat deze dan goed gedieft wordt. Dat is het wegknijpen van de nieuwe uitlopers in de oksel van de tomatenplant. Dit voorkomt een te grote aanmaak van kleine tomaatjes. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.