Wilde tomaat of oertomaat zaden kopen, Humboldt | moestuinland
Tomaat zaden, Humboldt (Wilde-. of oertomaat)
Een tomaten variant, wat eigenlijk de voorloper is van onze tomatenrassen. Klein tomaatjes met een zoete smaak. Zeer resistent!

Artikelnummer

V291156

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Wilde tomaten zaden kopen

Originele wilde tomaat zaden of ook wel bekend als de oertomaat. Van dit ras komen bijna alle tomaten rassen zoals we de tomaat nu kennen. Deze wilde tomaten zijn klein van formaat, rood van kleur en heerlijk zoet. Ook kun je de Humboldt tomaten goed ruiken en hebben ze een eigen, authentieke smaak. Extra fijn aan deze wilde-, of oertomaat is dat hij erg resistent is tegen Phytophtora! Bijzonder tomatenras dat je echt eens geprobeerd moet hebben om de 'originele' tomatensmaak te proeven!

Oertomaat Humboldt kweken

De Humboldt tomaat is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Amerika, waar je deze tomaten gewoon in het wild tegenkomt. De ontdekker heeft de oertomaat naar zichzelf genoemd, waardoor de volgende tomatensoort voor het eerst als Lycopersicon humboldtii in de boeken is gegaan. Leuk om op internet eens de oorsprong van tomaten te achterhalen!

Wilde tomaten zaaien

Je kunt de zaden van de wilde tomaat zaaien van maart tot en mei, in uhis. Als de jonge tomatenplanten een hoogte van zo'n 5 centimeter hebben, kun je ze verpoten in perspotjes. Plaats je jonge planten op een lichte plaats. Vanaf april bij goed weer afharden, en pas vanaf half mei buiten uitplanten. De tomatenplanten voldoende water geven en van tijd tot tijd dieven. Plant de planten op ongeveer 60 tot 80 centimeter van elkaar. De oogst is vanaf de zomer, waarbij je ronde tomaatjes oogst tussen de 7 en 15 gram. Bijzonder soort!

De zaden zijn afkomsig van Vreeken. Een verpakking bevat ongeveer 15 zaden.

Latijnse naam: Lycopersicon humboldtii

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.