Nedertabak zaden kopen, Tabaksplant nicotiana nummer 25 tabacum | Moestuinland
Tabaksplant zaden, Rooktabak 'Nummer 25'
Rooktabak is de echte Nederlandse tabak die in de 2e Wereldoorlog veel geteeld en gerookt is. Ook wel Nedertabak genoemd.

Artikelnummer

V542530

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

ÔéČ┬á2,50
Prijs per stuk
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Nicotiana tabacum (tabaksplant) zaden kopen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er in Nederland veel vraag naar tabak, maar is de prijs hoog en is er alleen met bonnen aan te komen. Een goede reden voor veel mensen om zelf tabak te gaan telen om te kunnen roken. Deze zogenaamde Nedertabak is in de oorlog veel geteeld en gebruikt. De planten hebben mooie roze, trompetvormige bloemen en zijn als sierplant alleen al erg mooi. Maar ook voor het gebruik als rooktabak, is deze Nicotiana tabacum geschikt. Dit ras, 'Nummer 25', is van goede kwaliteit. Leuk om eens zelf te telen, voor zowel de sierteelt, als eventueel het gebruik van tabak.

Tabaksplant zaden kopen voor consumptie tabak

Deze Nicotiana tabacum, ook wel Tobacco, zaden kunnen gezaaid worden in de maanden maart en april binnenshuis, of in de maand mei buiten. Altijd zaaien in een zaaibakje voor een betere opkomst. Na de opkomst verspenen, waarbij je niet te lang moet wachten. Ook niet te snel, probeer het midden te vinden. De tabaksplant wordt tussen de 100 en 150 centimeter hoog en zal bij het niet weghalen van de bloemen, bloeien in de zomermaanden met vrolijke, roze bloemen. Het is belangrijk dat de Tabaksplanten voldoende warmte krijgen, zet ze dus op een zonnige plek. Voor de teelt van rooktabak, wordt er getopt en worden de bloemen eruit gesneden om alle voedingsstoffen in de plant naar de bladeren te laten gaan. Deze grote bladeren worden gedroogd en gefermenteerd, waarna tabak ontstaat. 

Een verpakking bevat ongeveer 1000 Nicotiana tabacum zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.