Strobloem zaden kopen, Helichrysum mix | Moestuinland
Strobloem zaden, Helichrysum mix
Helichrysum bracteatum monstrosum - Strobloemen komen oorspronkelijk uit Australië en hebben een prachtige structuur. Deze bloemen mix bevat talrijke kleuren bloemen.

Artikelnummer

SL5565

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 1,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Strobloem zaden kopen

Strobloemen zijn in ons land niet zo bekend als in andere landen. Ondanks dat, betekent het niet direct dat het geen prachitge bloemen zijn. De planten komen oorspronkelijk uit Australië, waar je deze prachtige bloeiers in het wild kunt vinden. De Strobloem is te gebruiken in borders, perken en ook als achtergrond beplanting. Het meest wordt deze bloem echter gebruikt als droogbloem, en ook als snijbloem. Zowel de koppen, als ook de stevige takken van deze bloemensoort zijn geliefd bij drogerijen. Het mengsel van deze zaden bevatten meerdere kleuren, in rood, wit, geel en oranje. Je kunt de bloemen als snij- of droogbloem gebruiken door ze af te snijden als ze bijna ontwikkeld zijn, waarna je ze ondersteboven in de schaduw laat drogen.

Strobloemen zaaien en telen

Je kunt de zaden van de Strobloem in de maanden april en mei onder glas zaaien. Wil je de planten liever meteen buiten zaaien, dan kan dat ook. Echter moet je dan wachten tot de maanden mei en juni, als het wat warmer is. De meest ideale zaaitemperatuur van deze bloemen is rond de 18 graden. De zaden zullen er ongeveer 14 dagen over doen, voordat ze ontkiemt zullen zijn. De Strobloem kan onder ideale omstandigheden wel een hoogte bereiken van een meter. Het zijn eenjarige bloemen, en ze bloeien in de maanden juli, augustus en september. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.