Strandviolier zaden kopen, Cheiranthus maritimus mix | Moestuinland Beschrijving strandviolier zaden zaaien | Moestuinland
Strandviolier zaden kopen, Cheiranthus maritimus mix | Moestuinland Beschrijving strandviolier zaden zaaien | Moestuinland
Strandviolier zaden, Mix (Cheiranthus)
Cheiranthus maritimus - De strandviolier is een prachtig, kleurrijk bloempje. Ruikt sterk en is mede daarom erg geliefd bij vlinders.

Artikelnummer

H14180

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,39
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Strandviolier zaden kopen

De Strandviolier is een zoutminnend plantje dat zijn naam dankt aan de vindplaats van deze bloemetjes. De Strandviolier is namelijk vooral op stranden te vinden en in de duinen. In het wild kun je de Strandviolier vinden in West-Europa en rond de Middellandse Zee. In ons land kun je de bloemen mooi in perken, borders of aan randen van de tuin kweken. Ook voor lage borders en voorgrond beplanting, vanwege de hoogte, erg geschikt. De Strandviolier mix bestaat uit roze/witte bloempjes van ongeveer 30 centimeter hoog. Ruiken sterk, en mede daarom geliefd bij vlinders. Latijnse naam: Cheiranthus maritimus.

Hoe moet ik Cheiranthus zaaien?

Je kunt de zaden zowel onder glas, als direct buiten in de grond zaaien. Zaaien onder glas of in huis kan in maart en april. Buiten zaaien kan in maart, april en mei. De voorkeur ligt ook bij direct buiten zaaien, omdat ze daar best ontkiemen en gelijk goed bestand zijn tegen het weer buiten. Zaai de zaden breedwerpig of in regels, en na de opkomst iets uitdunnen. Als de kweek goed verlopen is, bloeien de bloemen in de maanden juni, juli, augustus en september. Lange bloei!

Een verpakking bevat ongeveer 1 gram zaad, dat zijn honderden zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.