Stevia, Honingkruid
0 Reviews | Review toevoegen

Een natuurlijke zoetmaker, zelf geteeld. Stevia of honingkruid is caloriearm en lang te telen. Het is een meerjarige plant en niet bekend in ons land. Hele jaar te oogsten!

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 3,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Stevia zaden kopen

Stevia heeft veel namen die als synoniem gebruikt worden. Honingkruid, honingplant, Stevia rebaudiana: Allemaal namen voor deze plant die een enorme zoetmaker is. Deze plant is niet heel bekend, maar toch voor in de (moes)tuin een hele aanwist. Stevia wordt bijvoorbeeld gebruikt door diabetes patiënten. De blaadjes van dit honingkruid zijn caloriearm en daarom is het een mooie natuurlijke zoetmaker. Maarliefst 40 keer zo zoet als suiker. Goed alternatief dus om koffie of thee wat zoeter te laten smaken als alternatief voor suikerklontjes. Gepureerd, gedroogd of vers, je kan zelf kiezen in welke vorm je het wilt. Kan buiten staan, maar heeft een hekel aan koude temperaturen. Onder de 10 graden? Haal de plant dan naar binnen.

Hoe moet ik Honingkruid telen?

Stevia is geen makkelijke kiemer, maar als de plant eenmaal staat, staat hij meerdere jaren. Zaaien doen we onder glas, binnen in huis met aangename temperaturen. Niet te diep en slechts een klein beetje aandrukken. Zaaien kan in alle maanden, behalve de winter. Let erop dat je niet teveel water geeft, zeker omdat de zaden niet heel makkelijk kiemen. Kiemproces duurt gemiddeld 25 dagen. Het moet warm genoeg zijn en niet te nat dus. Als de kiemplantjes groot genoeg zijn kun je ze overpoten in potten of bakken. Ze genieten er van om in de zon te staan, en ze kunnen van juni tot en met september vaak wel buiten blijven staan. 's Nachts binnen halen als het frisser wordt, of in elk geval als het onder de 10 graden komt. Hele jaar door te plukken.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.