Spitskool zaden kopen, Filderkraut Hilmar | Moestuinland
Spitskool Zaden, Filderkraut - Hilmar
0 Reviews | Review toevoegen

Het Duitse ras Filderkraut produceert flinke kolen spitskool of wittekool. Met recht kan deze kool spitskool worden genoemd, want de vorm is echt spits en steekt fier omhoog.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,75
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Spitskool zaden kopen

Ben je opzoek naar spitskool die ook echt een spitse punt heeft, dan zit je bij het ras Filderkraut Hilmar wel goed. Dit Duitse ras wittekool of spitskool produceert namelijk kolen met een hele opmerkelijke punt. Het zijn zware spitskolen en kunnen wel 5 kilo wegen. De structuur van deze kool is erg fijn en de kroppen zijn stevig en vast. Mals en vol van smaak, heerlijk om te eten bij aardappels of als stamppot. Bovendien zitten spitskolen vol met mineralen en vitamines. Vooral B en C zijn goed vertegenwoordigd. 

Spitskool kweken

Je kunt de zaden voor spitskool al vroeg zaaien. Je kunt ervoor kiezen om de zaden onder glas te zaaien. Kies je hiervoor dan kan dit in de maanden februari en maart. Ook kun je buiten zaaien in de vollegrond of in perspotjes. Dit is mogelijk in de maanden maart, april en mei. De jonge plantjes kun je uitplanten in de maanden april tot en met juni. Let er op dat de grond goed bewerkt en licht bemest moet zijn voor de optimale groei van de spitskolen. Je moet de jonge spitskool plantjes beschermen tegen de koolvlieg. Zorg ervoor dat je spitskool, net als andere gewassen trouwens, elk jaar op een andere plek teelt. De spitskool tijdig oogsten om het barsten van de kool te voorkomen. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.