zaden voor spitskool kopen - moestuinland
Spitskool Zaden, Eersteling
0 Reviews | Review toevoegen

Zaden voor wat kleinere spitskolen. Leuk voor een wat kleinere tuin. Mooie kroppen met een lekkere, fijne smaak.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Spitskool zaden kopen

Zaden voor wat kleinere spitskool of witte kool. De Eersteling spitskool is erg leuk om te telen als je een wat kleinere moestuin hebt of als je teelt in een vierkante meter. De zaden geven namelijk een oogst aan wat kleinere en spitse kolen die ongeveer 750 gram wegen. Uiteraard ook goed te telen als je een grote tuin hebt, vraagt weinig ruimte. Spitskool is familie van de wittekool. De oogst bestaat uit vaste kroppen die een fijne structuur hebben en die vol van smaak zijn. De wittekool is ook lekker mals. Naast de smaak van spitskool, is het ook een groente die erg gezond is. Zo zit spitskool vol met vitaminen en mineralen. Daarnaast wordt spitskool op dit moment onderzocht, net als groene kool, op zijn antikankerwerking. Dit is al deels bewezen maar er wordt nog uitgebreid onderzoek gedaan naar de overige voordelen van deze heerlijke groente. Want we zijn hem in Nederland al wel een beetje vergeten.

Spitskool zaaien en onderhouden

Een zakje zaad van 0,6 gram heeft een inhoud van ongeveer 180 zaden. De spitskool zaden kun je zowel onder glas, alsook in de vollegrond zaaien. Dit kan al vroeg in het jaar, want wanneer je het onder glas wilt doen dan kan dit in februari en maart. Wil je liever ter plaatse in de vollegrond zaaien, dan kan dit in de maanden maart, april en mei. Dit kan gemakkelijk in perspotjes van ongeveer vijf centimeter. Zaaien gaat het allerbest met een temperatuur van 15 graden, iets wat je niet zo nauw hoeft te nemen. De zaden zullen na 2 weken onder de grond gezeten te hebben, hun kopjes boven de grond laten zien. Uitplanten van de spitskool kan van april tot juni in een grond die wel redelijk goed bewerkt is en die een beetje bemest is. Houdt bij het uitplanten rekening met een minimale afstand van 50 centimeter tussen de planten. Voordat de kool gaat barsten deze oogsten. Dit is meestal in de maanden augustus, september en oktober. De kiemplantje beschermen tegen de koolvlieg. Verder is het net als bij de meeste andere groenten belangrijk om ze elk jaar op een andere plaats te telen.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.