Slaapbol Zaden, Papaver somniferum (Single Flowered)
0 Reviews | Review toevoegen

De Slaapbol of papaver, is een prachtig bloeiende poppy flower. Met een hoogte van maar liefst 90 centimeter een in het oog springende schoonheid in de tuin!

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Slaapbol zaden kopen

De officiële naam van de Slaapbol is Papaver somniferum. Hij past dus prima thuis is het rijtje van Poppy Flowers met zijn prachtige kleuren. Papaver somniferum wordt ook gebruikt bij het winnen van Opium, en daar is dan ook de naam Slaapbol afkomstig van. Het is een prachtige bloem die het op verschillende plekken goed doet. De bloemen hebben halfzon nodig en je kunt ze zaaien in groepen maar ook in éénjarige borders. Als kleur opvulling ook goed te telen in de moestuin, of gewoon in de achtertuin natuurlijk. Tevens geschikt voor verwildering, want de Slaapbol zaait zichzelf eigenlijk heel erg gemakkelijk uit. Een zakje met zaden bevat genoeg voor ongeveer 5 vierkante meter.

Hoe moet ik de Papaver somniferum zaaien?

Je kunt de zaden van de Slaapbol zaaien in de vollegrond vanaf eind maart. Het zaaien kan vanaf dat moment, afhankelijk natuurlijk van de weersverwachting, doorgaan tot eind mei. Bij goed weer is dit prima uit te rekken met wat dagen tot weken. Je kunt ervoor kiezen om breedwerpig te zaaien of om te zaaien op regels. Na het opkomen moet je dan de plantjes nog wel even iets uitdunnen. De Slaapbol is een éénjarige plant en ze komen tot bloei in de maanden juni tot en met september. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.