Siertabak zaden kopen, Nicotiana sylvestris | Moestuinland Beschrijving siertabak zaaien achterkant | Moestuinland
Siertabak zaden kopen, Nicotiana sylvestris | Moestuinland Beschrijving siertabak zaaien achterkant | Moestuinland
Siertabak zaden, Nicotiana sylvestris
Siertabak, de naam zegt het al, is een familielid van de Tabaksplant. Deze Nicotiana is wit van kleur en ruikt overheerlijk!

Artikelnummer

H14529

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,89
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Siertabak zaden (Nicotiana) kopen

Siertabak is familie van de, jawel, tabaksplant. Deze planten worden voornamelijk als sierplanten gebruikt. Zo ook deze witte variant. Siertabak is een prachtige bloemensoort met lange, trompet vormige bloembladeren. Deze nachtvlinders aantrekkende bloemen kunnen goed geteeld worden in perken, borders, als achtergrondbeplanting en soms ook als snijbloem. Mede door de hoogte van deze Siertabak erg geschikt. Naast de mooie verschijning van de witte Siertabak, hebben de bloemen ook nog eens een overheerlijke geur bij zich. Voornamelijk 's avonds en 's nachts verspreid er zich een heerlijke, zoete geur. In het Midden-Oosten wordt Siertabak, of Nicotiana sylvestris zoals hij eigenlijk heet, ook wel gebruikt in waterpijpen. 

Hoe moet ik Siertabak telen?

Je kunt de Siertabak zaden onder glas zaaien van februari tot en met april. Doe dit bij 20 graden, op kamertemperatuur dus, in een zaaibakje. Je kunt deze groot geworden jonge plantjes uitplanten vanaf begin mei in de volle grond op de plek van bestemming. Ook kun je direct in de volle grond zaaien, onder koud glas in de maanden april en mei. Voorzaaien heeft wel de voorkeur, vanwege de goed beheersbare temperatuur. De witte Siertabak wordt ongeveer 1 meter 50 hoog. De Nicotiana zal bloeien in de maanden juni tot en met september. 

1 zakje bevat 0,15 gram, ongeveer 75-100 zaden. De zaden zijn erg klein, let op bij het openen!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.