zaden voor siermais kopen bij moestuinland
Siermaïs zaden, Grote gekleurde mais
Zea mays japonica - Deze siermaïs zaden kun je als joekels van kolven oogsten. Niet in het saaie geel, maar vol met kleuren!

Artikelnummer

SL6115

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Siermaïs zaden voor gekleurde mais kopen

Deze zaden van het merk Sluis Garden zijn te gebruiken voor de teelt van siermaïs. Siermais is super leuk omte telen! Dit kleurenmengsel bevat tal van kleuren, van fel rood tot oranje en van geel tot bijna zwart. Een kleurrijk mengsel aan kolven dus, die ook nog eens bijzonder groot van formaat zijn. Het zijn allemaal grootkolvige stengels die zich duidelijk laten zien. De Latijnse naam van deze opmerkelijke mais mix is: Zea mays. De siermais is een eenjarig gewas dat van zon houdt. Bloeit meerdere maanden in het jaar. Erg leuk om eens in je moestuin te telen! Verpakking bevat ongeveer 25 zaden.

Kleurenmais grote soorten telen

Je kunt het zaad van de Siermaïs zaaien onder glas in de maanden maart, april en mei. Wil je liever direct de grond in om daar te zaaien, dan kan dat natuurlijk met dit siermais ook, op regels. Dan kun je zaaien in de maanden mei en juni. De maiskorrels zullen er ongeveer 2 weken over doen voordat ze ontkiemt zijn. Heb je binnen voorgezaaid en wil je de jonge maisplanten uitplanten, doe dit dan op ongeveer 50 centimeter van elkaar en in rijen. Na de opkomst iets uitdunnen als het nodig is. De maisstengels zullen ongeveer een hoogte bereiken op het toppunt van bijna 2 meter. Bloeit in de maanden juli tot en met oktober. Afsnijden om te laten drogen en omgekeerd ophangen op een plekje waar het goed luchten kan en waar het koel is. Laat niet teveel blad zitten. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.