Biologische Snij Selderij zaden kopen, Westlandse | Moestuinland
Selderij Zaden, Gewone Snij Westlandse | BIO
Snijselderij met grof blad. Ook de steel is grover dan andere rassen. Het blad ruikt sterk en de smaak is pittig. Lekker in diverse gerechten. Meerjarige plant.

Artikelnummer

SL2176

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,10
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Snij Selderij zaden

Snijselderij zaden voor de teelt van grovere snij of bladselderij. De Gewone Snijselderij is zowel grof van blad als ook van steel. Deze Westlandse komt van eigen bodem en is zeker in ons land erg goed te telen. De pant is ook tamelijk hoger en groter dan bijvoorbeeld de Amsterdamse Groene. De smaak van deze selderij is pittig en geschikt voor diverse gerechten en maaltijden. Met name winterse gerechten zijn erg lekker op smaak te brengen met deze snijselderij. Het koken van dit gewas zal de rijke geur afbreken. Wacht met toevoegen van de selderij dus tot op het laatste moment. 

Snijselderij telen

De zaden van de Westlandse selderij kun je onder glas zaaien in de maanden maart, april en mei. Wil je zaaien in de vollegrond, dan kan dit in de maanden april tot en met juli. Voor het zaaien geldt een ideale temperatuur van 18 graden Celsius. Het kiemproces van de zaden neemt ongeveer 20 dagen in beslag. Wanneer de kiemplanten groot genoeg zijn geworden, uitplanten in de vollegrond met een afstand van 30 centimeter tussen de planten. Houdt hierbij ook rekening met het zaaien direct in de vollegrond. De Westlandse selderij is een meerjarige plant. De oogsttijd is in de maanden juli tot en met oktober. Als je het blad gaat oogsten, niet het hart van de plant wegsnijden. 

Biologische selderij telen

De zaden van deze Gewone Snij Selderij Westlandse zijn biologisch geteeld. Het teeltproces van de zaden is op een natuurlijke wijze gebeurt, en ook het schoon maken en verpakken is gedaan volgens de biologische richtlijnen. Om hier zeker van de zijn, dragen al onze zaden het SKAL keurmerk. Dit betekent dat ze zijn gecontroleerd en ingevoerd in het systeem van deze stichting. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.