Biologische salie kopen, echte keukensalie Fanni | Moestuinland
Salie Zaden, Echte Fanni (Salvia)| BIO
Salie is zowel te gebruiken als geneeskrachtig kruid, alsook als bijenlokker. Werkt rustgevend, te gebruiken in sauzen, maar ook vers en gedroogd te gebruiken.

Artikelnummer

SL2166

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,10
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Salie zaden kopen

Salie is een heel divers soort kruid dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Zo kun je er bijvoorbeeld saliemelk van maken. Dit werkt rustgevend en geneeskrachtig. Naast de postitieve eigenschappen van dit kruid op de mens, is het ook erg goed voor de natuur en daarom indirect voor je tuin of moestuin. Zo trekt salie bijen aan, die weer goed zijn voor de bestuiving van andere gewassen. Je kunt salie zowel gedroogd als vers gebruiken, en het is erg lekker bij sauzen en vlees gerechten. Let wel op dat je de salie met mate gebruikt, je kan snel teveel van het kruid toevoegen.

Hoe moet ik salie zaaien?

De zaden van salie kun je zaaien onder glas en direct in de moestuin of in potten. Voor het zaaien onder glas kun je dit doen in de maanden februari, maart en april. Buiten zaaien direct ter plaatse of in potten buiten kan in de maanden april, mei en juni. De zaden ontkiemen het snelst bij een temperatuur van ongeveer 21 graden. De zaden hebben ongeveer 25 dagen nodig om te onkiemen. Heb je de salie binnenshuis voorgezaaid en wil je de planten gaan uitplanten, doe dit dan met een minimale afstand van 35 centimeter tussen de planten. De salie kan ongeveer 60 centimeter hoog worden. De planten hebben een zonninge, lichte en niet te vochtige plek nodig. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.