Biologische rode bieten zaden kopen - Moestuinland
Rode Bieten Zaden, Kroot Kogel Storuman | BIO
Biologisch geteelde zaden voor rode bieten of kroten. Deze zaden zijn uitermate geschikt voor een late oogst.

Artikelnummer

SL0372

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Rode Bieten Zaden Kopen

Biologisch geteelde zaden voor de teelt van rode bieten of kroten. De Kogel 2 Storuman is een ras dat grote, ronde bieten geeft. De kroten hebben een mooie, gladde huid en het vruchtvlees ervan is donkerrood, echt zoals een rode biet hoort te zijn. Dit ras is een verbetering van zichzelf, want de Kogel 2 deed het altijd al goed maar de Kogel 2 Storuman is nog langer te oogsten. Daarnaast is dit ras rode bieten totaal niet gevoelig voor doorschieten. Rode bieten worden al jaren in ons land geteeld en het is ook een perfect klimaat voor deze rode rakker. Rode bieten zitten vol met mangaan. Dit stofje zorgt voor de opname en werking van diverse vitamines zoals de vitaminen B en C. Daarnaast verlagen ze de bloeddruk en helpen ze bij het afvallen. 

Rode Bieten Storuman Zaden: Zaaien, Telen en Oogsten

Een zakje biologische rode bieten zaden weegt ongeveer 4 gram en bevat 240 zaden. De rode bieten zijn alleen rechtstreeks in de volle grond te zaaien. Dit is mogelijk in de maanden maart tot en juli. Zaai niet te dik en het liefste op een bemeste grond. Het zaaien kan bij een perfecte zaaitemperatuur van 15 graden. Verder zal het ongeveer 2 weken duren totdat de zaden ontkiemt zullen zijn. Houd rekening met een minimale plantafstand van 10 centimeter tussen de planten. Oogsten is mogelijk van juni tot en met november. Na de oogst zijn de bieten nog erg lang goed te bewaren en ook geschikt voor in de diepvries. Let wel op dat je de bladeren eraf draait en niet snijdt als je de rode bieten wilt bewaren in de winter. 

Biologische Zaden

Deze Kogel 2 Storuman rode bieten zijn volgens de biologische wijze verpakt, geschoond en geteeld. Dit betekent bijvoorbeeld dat er geen kunstmest is gebruikt, dat de oogst niet met de hand is gebeurt, en dat er geen chemicaliën zijn gebruikt om de planten te bewerken. Om dit alles te garanderen zijn de zaden gecontroleerd en opgeslagen in een grote database van de stichting SKAL. Hierdoor ben je altijd verzekerd van écht biologische zaden!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.