Zaden voor rode bieten Egyptische Platronde (BIO) - Moestuinland
Rode bieten Zaden, Egyptische Platronde | BIO
Biologische zaden voor de teelt van rode bieten. Lang te zaaien en telen, en schiet niet snel. Geeft donkerrode bieten met een smakelijke, zachte smaak.

Artikelnummer

SL0361

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á3,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!


 

Rode bieten telen in de moestuin

De Egyptische platronde rode bieten zijn uitermate geschikt voor de teelt van rode bieten in je moestuin. De bieten zijn erg smaakvol en hebben een heerlijke, zachte smaak. Ook de kleur van deze rode bieten zijn zoals ze in de schappen van de supermarkt liggen. Donkerrood van kleur. De biet heeft een wat platronde vorm en is redelijk snel te oogsten. 

Kroten zaaien

De zaden van deze bieten zijn al vroeg te zaaien. Ook kun je ze een lange periode zaaien, van het vroege voorjaar tot midden in de zomer. Doordat je deze zaden al vroeg kunt zaaien, kun je ze ook snel oogsten. Deze oogstperiode loopt van mei tot oktober. Oogst niet te laat, anders worden de bieten te dik en te grof. Zaai de biologische bieten zaden direct in de volle grond. Overpoten is niet mogelijk bij rode bieten omdat het een wortelgewas is. Zaai de zaden bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kiemtijd bedraagd ongeveer twee weken. Zaai vooral niet de dik, en doe het op een een goed bemeste grond. Dun de jonge plantjes uit als ze ongeveer 3 centimer hoog zijn. Houd hierbij een afstand van ongeveer 10 centimeter tussen de planten aan. 

Zijn rode bieten erg gezond?

Deze rode bieten, of zoals anderen ze graag noemen, kroten, zijn als groente erg gezond. Vooral de rode kleur van deze groente is iets wat vooral in deze groente zit en niet in andere groente. Het is goed om gevarieerd te eten en ook in kleuren het nodige onderscheid te maken. Deze felrode bieten dragen bij aan je imuumsysteem doordat er veel anti-oxidanten in zitten, zoals betanine en betalaine. Deze gaan de schadelijke stoffen in je lichaam te lijf die mogelijke ziektes veroorzaken. 

Biologische rode bieten telen

De zaden van deze rode bieten zijn verkrijgbaar als biologische zaden. Dat betekent dat deze zaden zijn geteeld, schoon gemaakt en verpakt volgens de biologische methode. Om er zeker van te zijn dat het gaat om biologische zaden, zijn al onze zaden gecontroleerd en ingevoerd in het systeem bij de stichting SKAL. Deze zien erop toe dat het daadwerkelijk om biologische zaden gaat die je bij ons koopt. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.