Zaden voor Biologische rode bieten cylindra - Moestuinland
Rode Bieten Zaden, Cylindra | BIO
Cylindra rode bieten zijn langvormig en daarom eens wat anders dan de standaard rode bieten. Ideaal voor de late teelt, te zaaien tot en met juli. Zoete smaak.

Artikelnummer

SL0367

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Langwerpige rode bieten zaden kopen

Deze biologische zaden geven langwerpige rode bieten of kroten. De Cylindra is een relatief nieuw ras dat hoog opgegroeide kroten geeft met een diepe penwortel. Door de wat rare vorm van deze bieten, is het enorm geschikt voor het gebruik als garnering. Overigens zijn deze rode bieten ook los erg smaakvol. De Cylindra heeft een zachte en wat zoete smaak. Het vlees van deze bieten is donkerrood, precies zoals kroten horen te zijn. 

Late teelt van rode bieten

De Cylindra bieten zijn speciaal voor de teelt later in het jaar. Je kunt de zaden in de vollegrond zaaien tussen april en juli. Zaai niet eerder dan april, want dan zul je minder bieten oogsten. Houd bij het zaaien van de bieten ongeveer een zaaitemperatuur van 15 graden aan. De zaaigrond moet goed bemest zijn voor een grote oogst, bieten hebben echt een flinke lading mest nodig. Zaai niet te dik en als de kiemplantjes ongeveer een hoogte hebben van 3 centimeter, dan moet je uitdunnen. Dit doe je gewoon eenvoudig door de jonge kiemplantjes weg te halen. Vaak groeien er 2 plantjes uit 1 zaadje. Haal de kleinste weg. De zaden zullen na ongeveer 2 weken uitkomen. Houd dan ongeveer 8-10 centimeter tussen de bieten aan voor het beste resultaat. 

De teelt van kroten

Als de rode bieten eenmaal opgekomen zijn en je hebt ze uitgedund dan is het een kwestie van tijd. Geef de bieten voldoende water en ze zullen het erg goed doen op een bemeste grond. Het is verstandig om de grond waar je de rode bieten in gaat telen goed los te maken. Rode bieten zijn namelijk echte wortelgewassen, ze moeten niet de lucht in groeien, maar juist de diepte in. Los maken is dus belangrijk. Dan kunnen de bieten zich makkelijk een weg banen in het diepe. Zeker omdat deze bieten langwerpig zijn en dus de ruimte nodig hebben om in de grond te groeien. Oogst de bieten in de maanden juli tot en met oktober. Oogst niet te laat, anders heb je te dikke bieten en die zijn minder smaakvol. De bieten zijn prima te bewaren en geschikt voor in de diepvries.

Biologische rode bieten telen

Deze Rode Biet Cylindra zaden zijn biologisch. Dat wil zeggen dat deze zaden zijn geteeld, schoon gemaakt en ingepakt zijn volgens de biologische methode van werken bij de teelt van zaden. Zo is er geen kunstmest gebruikt bij de teelt, is alles met de hand gedaan en niet met machines. Ook zijn er geen bestrijdingsmiddelen aan te pas gekomen. Zo kun jij er zeker van zijn dat je echt biologische bieten aan het eten bent straks. Om dit nog extra te bevestigen, zijn alle zaden van Moestuinland met het BIO label, ingevoerd en gecontroleerd door de stichting SKAL. Deze houden toezicht op alle biologische zaden die er in ons land te koop zijn. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.