Ricunus zaden kopen, Wonderboom | Moestuinland Zaai beschrijving Ricunus zaden zaaien | Moestuinland
Ricunus zaden kopen, Wonderboom | Moestuinland Zaai beschrijving Ricunus zaden zaaien | Moestuinland
Ricinus zaden, Wonderboom
Ricinus communis - Wonderboom kent veel toepassingen. Voornamelijk als sierplant, maar ook om olie uit te winnen.

Artikelnummer

H14670

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 1,89
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Ricinus communis zaden kopen

Deze bijzondere tropische plant wordt al duizenden jaren lang geteeld en gebruikt. Van de oude Egyptenaren tot de Grieken en van de Sovjet-Unie tot in India. Deze bijzondere solitatire plant wordt in ons land vooral als eenjarige geteeld, maar in de tropen kan deze met jaren groei wel 13 meter hoog worden. De zaden van de Wonderboom zijn erg giftig, maar worden door verhitting wel veel gebruikt als onder andere laxeermiddel, lampenolie, biologische meststoffen en ook om olie van te maken. Juist deze Wonderboomolie is erg geliefd. In ons land telen we de Ricinus communis voornamelijk als sierplant, mede vanwege de hoge groei, mooie bladeren en bijzondere kleuren.

Wonderboom zaaien en telen

De Wonderboom zaden zijn onder glas/binnenshuis te zaaien in de maanden februari tot en met april. Buiten zaaien kan in de maanden april en mei. Dit moet wel onder koud glas. Raak de zaden alleen aan met handschoenen. Zo rond half mei kun je de jonge Wonderboom buiten uitplanten, met een ruimte van 50 bij 50 centimeter minimaal. De Wonderboom is in ons land eenjarig en kan wel 250 centimeter hoog worden bij de juiste omstandigheden. De Wonderboom bloeit in de maanden augustus en september.

Een verpakking bevat ongeveer 5 gram zaad.
Let op! De zaden van deze plant zijn erg giftig, en bij het eten van 5 zaden door kinderen al dodelijk! Let dus goed op bij het telen van de Wonderboom! 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.