Biologische reukerwt zaden kopen, Lathyrus siererwt mix zaden | Moestuinland
Reukerwt Zaden, Lathyrus Mix | BIO
Lathyrus odoratus - De reukerwt verspreid, zoals de naam al doet vermoeden, een heerlijke geur. Bloeit in de zomer en is een eenjarige plant. De Lathyrus klimt hard en kan wel 2 meter hoog worden! Pra

Artikelnummer

SL5666

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische siererwt zaden kopen

Biologische zaden voor de teelt van reukerwt of Lathyrus bloemen. Het zakje zaad bestaat uit een gekleurde, diverse mix van witte, roze rode en paarse bloemen. De reukerwt bloemen geven een sterke geur af en ruiken erg lekker. Dit bloemensoort is al lange tijd geleden ontdekt in Zuid-Europa, en tegenwoordig staan ook onze tuinen er vol mee. De Lathyrus wordt veel gebruikt als bijenlokker in de moestuin of als snijbloem in boeketten. Deze langbloeiende plant groeit erg snel en is een harde klimmer. De plant kan makkelijk de 2 meter halen. 

Lathyrus zaaien en telen

De zaden van deze Lathyrus mix zijn biologisch geteeld, verschoond en gepakt. Ook zijn ze gecontroleerd op daadwerkelijk biologische zaden. Hierdoor dragen ze het SKAL keurmerk.
De zaden kun je in de vollegrond zaaien in de maanden april, mei en juni. De grond waarop je de zaden gaat zaaien moet goed bewerkt en bemest zijn. Je kunt de zaaisels zaaien bij een temperatuur van ongeveer 17 graden. Let hierbij op dat je de zaden eerst een paar uur laat weken in het water. Bij voorkeur een uur of 5 à 6. Na ongeveer 2 weken zullen de eerst kiemen te zien zijn. De bloemen op een plek plaatsen waar de planten goed in de zon staan maar ook beschut staan tegen de wind. De Reukerwt zal bloeien in de maanden juli, augustus en september. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.