Rabarber wortelstok kopen, Rhubarb Victoria | Moestuinland
Rabarber wortelstok, Victoria
Rabarber is een geliefde, meerjarige plant waarvan de stengels goed te combineren zijn met tal van gerechten. Wordt al duizenden jaren gebruikt.

Artikelnummer

Y129560

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 4,50
Prijs per wortelstok
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Rabarber wortelstok kopen

Rabarber is al een oud gewas dat eigenlijk in de eerste plaats alleen geteeld en gegeten werd als medicijn. Echter naarmate de smaak meer ontwikkeld werd, kwam de bewondering voor de heerlijke smaak van rabarber steeds meer in trek. Van de Chinezen tot ons kleine kikkerlandje. Rabarber groeit via stronken en wortelstokken tot hoe we ze bovengronds kennen. Je kunt Rabarber zaaien, alleen duurt het dan langer voordat je kunt oogsten. Deze wortelstokken versnellen het proces een beetje. Deze Rabarber 'Victoria' is lichtrood van kleur en heerlijk van smaak. Heeft rode stengels en groene bladeren. Geniet ervan, jaar op jaar!

Rhubarb Victoria telen

Zoals ik eerder schreef kun je met het telen van Rabarber uit wortelstokken sneller oogsten dan uit zaad. Plant de wortelstok rond de maanden februari tot en met mei. Rabarber vraagt niet veel van de grond waarin deze geteeld wordt, alleen moet deze grond genoeg vochthoudend zijn en ook wat voedselrijk zijn. Maar daar is bijna iedere moestuingrond wel geschikt voor. Tijdens de teelt elk jaar even opnieuw bijmesten voor een optimaal resultaat elk jaar. TIjdens het najaar en in de winter de Rabarber planten niet te nat houden, dit kan rot veroorzaken. Na een goede teelt kun je de Rabarber oogsten in de maanden april, mei en juni. Na de langste dag niet meer oogsten, zodat de plant met genoeg sterkte kan terugkomen in het jaar erop.

Rhubarb 'Victoria':

  • Inhoud: 1 wortelstok;

  • Poten: februari-mei;

  • Oogsten: april-juni;

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.