Pumpkin-on-a-stick zaden kopen, Solanum | Moestuinland Beschrijving zaaien pumpkin on a stick solanum | Moestuinland
Pumpkin-on-a-stick zaden kopen, Solanum | Moestuinland Beschrijving zaaien pumpkin on a stick solanum | Moestuinland
Pumpkin-on-a-stick zaden, Solanum
Solanum aethiopicum - Mooie versiering in herfststukken en droogboeketten, maar ook gewoon te eten, zowel vrucht als blad. Wordt als plant zo'n 100 centimeter hoog.

Artikelnummer

H14714

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,39
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pumpkin on a stick zaden kopen

Pumpkin-on-a-stick, de Solanum aethiopicum, is een plant die bij ons, in het zuiden van europa, vooral voor de sier gebruikt wordt. Zo zie je dat de takken met de vruchten eraan gedroogd in bloemstukken verwerkt worden, en vooral bij herfstversieringen gebruikt worden. De vruchtjes zijn ook los, zonder takken als sierfruit te gebruiken. De vruchten kunnen ook genuttigd worden, zoals ze dat in Azië wel doen. Hier wordt dan ook zowel de vrucht als het blad gegeten. De naam zal je verraden dat een pompoen aan een stokje te zien is, maar de vergelijking met een tomaat is misschien nog wel passender.

Solanum aethiopicum zaaien

Zaaien doe je in de maanden maart en april onder glas, en in de volle grond in april en mei. Na opkomst verspenen (overplanten) en uitplanten in potten. De plant krijgt een hoogte van zo'n 100 centimeter, en is een eenjarig gewas. De plant heeft een ruimte nodig van zo'n 70 bij 70 centimeter per plant. De plant bloeit in juni, juli, augustus, september en oktober. Het zakje bevat zo'n 15 zaden. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.