Biologische prei zaden kopen moestuin | Moestuinland
Prei Zaden, Atlanta Winter | BIO
Deze zaden produceren hoog kwalitatieve winterpei. Biologisch geteelde zaden voor een prei die goed tegen vorst kan. De prei wordt ongeveer 25 centimeter lang.

Artikelnummer

SL0517

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische prei zaden kopen

Biologische zaden voor de teelt van een mooie winterprei. Dit type Blauwgroene Winterprei Atlanta is van echte tuinderskwaliteit. De Atlante prei wordt al jaren geteeld en is een veelgebruikte prei in ons land. Doet het goed en is goed beschermt tegen diverse ziektes. Zeer resistent. De oogst bestaat uit een winterprei met een perfecte vorstresistentie. De winterprei is de hele winter door te oogsten en ook erg goed te bewaren in de diepvries. De zaden produceren een donkergroene, lange prei van ongeveer 25 centimeter met donkergroene steel. De prei is erg lekker in diverse gerechten, waaronder los verwerkt in de salade of als preischotel. Voldoende zaden voor ruime oogst aan mooie, biologische winterprei.

Prei zaden zaaien, telen en oogsten

De biologische prei zaden zijn zowel in de vollegrond, als ook onder glas te zaaien. Voor beide manieren van zaaien geldt dat je dun moet zaaien. Zaaien bij een perfecte zaaitemperatuur van 15 graden. Wil je zaaien onder glas, doe dit dan in de maanden maart, april en mei. Wil je zaaien direct in de vollegrond, dan kan dit in mei en in juni. Het zal circa 20 dagen duren totdat de zaden zullen ontkiemen. Wanneer de planten die je onder glas hebt gezaaid de dikte van een potlood hebben bereikt, uitplanten in de vollegrond in een gat van ongeveer 18 centimeter diep. Het kiemplantje rustig uit de voorgezaaide positie halen en langzaam in het gat laten zakken. Hierna het plantje een beetje water geven. Je hoeft het gat niet op te vullen met aarde, dat doet de prei vanzelf als het gaat groeien. Houd bij het overpoten een minimale afstand van 10 centimeter aan tussen de prei. De prei oogsten in de maanden november tot en met april. 

Biologische zaden

Een zakje biologische preizaden weegt ongeveer 0,6 gram en er zitten zo'n 210 biologische prei zaden in. De biologische zaden zijn afkomstig van het merk Sluis Garden. Al onze biologische zaden zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische wijze die in ons land geldig is. Om jou ervan te verzekeren dat het hier echt gaat om biologische preizaden, zijn al onze biologische zaden gecontroleerd en ingevoerd in het systeem van de stichting SKAL. Deze ziet erop toe dat het écht om biologische zaden gaat. De zakjes waarin de zaden verpakt zitten hebben een dubbele kiemkrachtbeschermende verpakking. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.